Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

Kennismaking webinar Toekomstverkenning voor financials-gratis

een introductie

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

do 5 oktober 2023

Prijs (excl. btw)
PE

1

We leven in tijdperk vol onzekerheid en veranderingen gaan snel. Organisaties moeten zich voorbereiden op voortschrijdende digitalisering, kunstmatige intelligentie, klimaatverandering, vergrijzing, en maatschappelijke opgaven zoals inclusiviteit. Tegelijkertijd is de korte termijn behoorlijk turbulent en onzeker. Het energiesysteem is volop in verandering. De Oekraïne oorlog speelt op de achtergrond. En zo is er meer. Voor leiderschapsontwikkeling van finance professionals is het essentieel om grip krijgen op veranderingen en de integraliteit van opgaven.

Inhoud
Dit webinar laat je in vogelvlucht kennismaken met de belangrijkste principes van toekomstverkenning. Na dit webinar heb je een helder beeld van wat toekomstverkenning is en hoe je het kan inzetten vanuit jouw in de organisatie. We bespreken de gestructureerde methode van toekomstverkenning en de belangrijkste tools die je daarbij kunt inzetten. We gaan in op het bereiken van impact en consolidatie van de uitkomsten van toekomstverkenning. Deelnemers worden gevraagd hun ervaringen met de besproken onderwerpen en reflecties op de stof te delen.

Leerdoelen

  • Kennis opdoen van toekomstverkenning: uitgangspunten, aanpak en impact
  • Inzicht in hoe om te gaan met onzekerheid en complexe opgaven, waarbij belangen op de korte en lange termijn kunnen botsen.
  • Ervaring opdoen met denken over de toekomst in relatie tot de ambities van de organisatie

Bestemd voor
Financieel professionals.

Smaakt dit naar meer? Of ben je al bekend met de basis van Toekomstverkenning, woon dan de 1-daagse cursus Toekomstverkennen voor financials: versterk je strategische sensitiviteit bij. Tijdens deze cursus gaan we dieper in op de stof, oefenen we met casuïstiek en gaan we aan de slag met actieplan direct toepasbaar voor de eigen organisatie. Smaakt dit naar meer? Meer informatie

Freija van Duijne
Freija van Duijne
Zelfstandig ondernemer
Dr. Freija van Duijne is zelfstandig ondernemer en werkt voor diverse opdrachtgevers aan strategietrajecten. Freija is voorzitter geweest van de Dutch Future Society. Haar boek ‘Toekomstverkennen, het ultieme denken in organisaties’ was genomineerd voor managementboek 2020. Freija heeft veel ervaring en affiniteit met strategie en toekomstverkenning in de publieke sector. Voor diverse provincies heeft zij bv trendverkenningen gedaan i.h.k.v. de omgevingsvisie. En voor gemeenten trendverkenningen… meer info
Kennismaking webinar Toekomstverkenning voor financials-gratis
Startdatum 5 oktober
do 5 oktober 2023
15:30 - 16:30
Online