Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

Klantsegmentatie

De juiste aandacht voor de juiste klant

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

di 6 juni 2023, IJsselstein Ut

di 7 november 2023, Dordrecht

Prijs (excl. btw)

€ 495 (leden)

€ 545 (niet-leden)

PE

3

Veel accountantskantoren passen nog geen gedifferentieerde klantbediening toe. Elke klant wordt op dezelfde manier behandeld volgens het principe ‘U vraagt, wij draaien’. Winstgevendheid per klant- of klantgroep is onduidelijk. Evenals of de klant genoeg, te veel of juist te weinig aandacht krijgt. Jammer, want als je weet op welke klanten je eigenlijk zou willen richten en welk type bediening en prijs bij welk type klant past, dan zou de aandacht en de kostbare inzet van mensen en middelen veel gerichter plaatsvinden. Dit draagt bij aan balans tussen inzet/kosten en opbrengst. Én aan klantenbinding op langere termijn. Omdat je klanten voldoende aandacht krijgen en de toegevoegde waarde van hun accountant meer ervaren.

Dit haal je uit de workshop:

  • Inzicht in klantenportefeuille vanuit impact en inspanning
  • Bedenken hoe je klanten anders wilt segmenteren
  • Focus bepalen: welke klanten wel, welke niet
  • Concrete acties voor vervolgonderzoek en analyse

Wat gaan we doen?
We helpen je inzicht te krijgen in hoe je klantenportefeuille is opgebouwd, waar de meeste en minste focus ligt.

En in hoeverre de manier waarop en de intensiteit waarmee je deze klanten bedient, past bij de prijs die je daarvoor rekent. En bij de ambities!

Deze sessie zorgt voor bewustwording en geeft inspiratie en handvatten om met dit thema verder aan de slag te gaan.

Deze workshop is een speciaal voor accountants ontwikkelde interactieve en inspirerende sessie. Er wordt betrokkenheid van deelnemers gevraagd middels brainstorming. De workshop speelt praktisch in op de thema’s en uitdagingen binnen de branche en vormt een praktische toolkit voor accountantskantoren. Je leert anders te denken en slimmer te werken. Er wacht je een scala aan interessante kansen om klantwaarde te verhogen. Zo ontdek je waar in jouw bedrijfsproces winst te behalen is. En hoe.

Sandra Ohm
Sandra Ohm
Sandra is business inspirator en verandermanager voor ondernemers die meer uit hun bedrijf willen halen. Geïnspireerd door de behoefte in de markt aan praktische, laagdrempelige en écht werkende oplossingen ontwikkelde ze een veranderprogramma voor accountantskantoren. Zij daagt je voortdurend uit om te komen met het antwoord op de ‘vraag achter de vraag’. Zo wordt de uitdaging bij de oorzaak aangepakt en blijven de symptomen links… meer info
Klantsegmentatie
Startdatum 6 juni
di 6 juni 2023
13:00 - 17:00
IJsselstein Ut
Routebeschrijving
Startdatum 7 november
di 7 november 2023
13:00 - 17:00
Dordrecht
Routebeschrijving