Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

Masterclass Best in Finance | De digitale praktijk voor ESG reporting

Actuele masterclasses rondom digitale vernieuwing voor financials

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

di 16 mei 2023, Utrecht

di 23 mei 2023, Diemen

ma 5 juni 2023, Weert

Prijs (excl. btw)

€ 395 (leden)

€ 395 (niet-leden)

PE

3

In deze masterclass gaan we in op wat ESG betekent voor financials en hoe organisaties technologie inzetten om het hoofd te bieden aan de nieuwe uitdagingen. Het is belangrijk dat financials zelf kansen grijpen om te innoveren en een leidende rol te spelen in de transitie naar een meer duurzame en verantwoorde financiële toekomst voor hun eigen organisatie. Tijdens deze cursus wordt 3 uur aan duurzaamheid besteed, het verplichte NBA-thema in 2023.

Dit voorjaar organiseren NBA Opleidingen, Yacht en Enexis een nieuwe editie van de succesvolle serie Masterclass Best in Finance.  

Ook nu weer staat een actueel thema rondom digital transformation centraal dat relevant is voor het functioneren van senior finance professionals: ESG reporting.

Doelstelling
Het doel van deze masterclasses is handvatten bieden aan finance professionals waardoor je anders naar de eigen organisatie gaat kijken. De presentaties zijn de leidraad voor de discussie en bieden daarmee reflectie op de financiële functie.

Na afloop heb je inzicht verkregen in technologieën die bedrijfswaarde genereren en kun je dit inzicht vertalen naar een implementatieaanpak voor jouw organisatie.

Inhoud
Voor financials wordt ESG reporting – mede door nieuwe regelgeving – een steeds belangrijker onderdeel van hun verantwoordelijkheden, nu en in de komende jaren.

Nieuwe technologie speelt een cruciale rol in de ondersteuning om deze ESG-uitdaging het hoofd te bieden. Het biedt financials de middelen om de vereiste ESG-informatie snel en efficiënt te verzamelen, analyseren en integreren in hun processen. Dankzij geavanceerde data-analyse en kunstmatige intelligentie kan straks realtime ESG-informatie worden verkregen naast de al bestaande financiële rapportages.

In deze masterclass gaan we in op wat ESG betekent voor financials en hoe organisaties technologie inzetten om het hoofd te bieden aan de nieuwe uitdagingen. Het is belangrijk dat financials zelf kansen grijpen om te innoveren en een leidende rol te spelen in de transitie naar een meer duurzame en verantwoorde financiële toekomst voor hun eigen organisatie.

Na afloop van de masterclass afloop heb je inzicht gekregen in:

  • De impact van de veranderende regelgeving voor reporting
  • Typen technologie die de ESG-uitdaging kunnen ondersteunen en de impact van nieuwe technologie voor de organisatie
  • Uitleg over de samenhang van ESG reporting-vereisten met de bestaande ERP-omgeving en andere nieuwe technologieën zoals RPA, process mining, Machine Learning, Natural Language processing
  • Voorbeeld Use Cases en Business Cases
  • Marktontwikkeling en ontwikkeling van verschillende vendors van ESG oplossingen

Naast de vakinhoudelijke verdieping zal een gastspreker van uit de praktijk delen hoe zij de ESG-uitdaging in de praktijk hebben ingevuld, de organisatie van processen rond ESG hebben gedigitaliseerd en veranderd.

Bestemd voor
De masterclasses zijn bestemd voor accountants in business, registercontrollers en (niet-)financiële professionals die verder willen ontwikkelen richting business partnership.

De rode draad in de Masterclasses Best in Finance is: Tech & Touch!

Digital transformation: are you ready for exponential change? Together beyond technology & data to reach Human Insights & Wisdom. Technology explains the How of change, humans represent the Why. The new way to work is to embrace technology, but not to become IT.

Joris Juttmann
Joris Juttmann
Lector
Joris is lector aan de Universiteit van Amsterdam en NBA Opleidingen op het snijvlak van Finance en nieuwe digitale technologie (RPA, process mining, low code BPM en conversational Chatbots). Hij heeft ruime internationale hands-on ervaring in zowel het financieel lijnmanagement als consulting. In die hoedanigheid heeft hij de afgelopen tien jaar vele proces digitaliseringstrajecten met nieuwe technologieën in het finance domein geïnitieerd en begeleid. meer info
Jurrienne Schijff
Jurrienne Schijff
Head of Group Business Control at Royal BAM Group
Jurrienne geeft binnen BAM leiding aan het project team die in cross-functioneel verband zorgdraagt voor de implementatie en interpretatie van de EU Taxonomy en CSRD. Zij heeft de afgelopen jaren financiële en business control rollen vervuld in verschillende (management) posities binnen BAM. Vanuit haar rol in de audit praktijk heeft zij ook aan de andere kant van diezelfde tafel gezeten. meer info
Masterclass Best in Finance | De digitale praktijk voor ESG reporting
Startdatum 16 mei
di 16 mei 2023
16:00 - 19:00
Utrecht
Routebeschrijving
Startdatum 23 mei
di 23 mei 2023
16:00 - 19:00
Diemen
Routebeschrijving
Startdatum 5 juni
ma 5 juni 2023
16:00 - 19:00
Weert
Routebeschrijving
Startdatum 8 juni
do 8 juni 2023
16:00 - 19:00
Arnhem
Routebeschrijving