Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

2 dagen

Maximaal Rendement op IT

In 5 stappen meer grip op IT kosten en baten

Details
Lengte

2 dagen

Eerstvolgende startdata & locaties

ma 8 juli 2024, Utrecht

di 3 december 2024, Utrecht

Prijs (excl. btw)

€ 1.450 (leden)

€ 1.595 (niet-leden)

PE

12

Als CFO of controller ben je vaak (mede)verantwoordelijk voor de bewaking van IT kosten in de organisatie maar je bent geen IT-er. Hoe kun je dan toch grip op de IT-kosten krijgen? Hoe houd je regie op de investeringen van begin tot eind? En, bovenal, hoe kun je IT-investeringen inzetten om voor je organisatie een hoger rendement te realiseren?

IT blijft in organisaties voor veel frustratie zorgen, met name omdat er zoveel geld tegenaan gegooid wordt. Het begint allemaal bij de verwachtingen rond IT. Die zijn niet altijd even realistisch. IT-projecten duren altijd langer en kosten altijd meer dan gepland en de onderhoudskosten van IT-systemen rijzen de pan uit. Maar misschien is het meest schrijnende nog wel dat opbrengsten van IT-investeringen onder de maat zijn.

Dit kan én moet anders.

Als CFO of business controller ben je (mede) verantwoordelijk voor de bewaking van IT-kosten in de organisatie maar je bent geen IT-er. Hoe kun je dan toch grip op de IT-kosten krijgen? Hoe houd je regie op de investeringen van begin tot eind? En, bovenal, hoe kun je IT-investeringen inzetten om voor je organisatie een hoger rendement te realiseren?

Wat ga je leren?
In twee dagen ga je vanuit het perspectief van de financial leren hoe je op een duurzame manier grip krijgt op IT-kosten en investeringen waardoor het totale rendement op IT gemaximaliseerd wordt. Het uitgangspunt is dat als je anders omgaat met IT en de financiële verantwoording ervan, er ook een ander én beter resultaat komt. Een meetbaar resultaat dat je kunt afzetten tegen benodigde investeringen. Meer Rendement op IT (ROI) dus.

De cursus is heel praktisch van insteek. Aan de hand van 5 concrete stappen krijg je stapsgewijs overzicht en inzicht in wat er moet gebeuren en hoe je dat het beste kunt aanvliegen. Behapbaar, concreet en het volgt de logica van een moderne bedrijfsvoering. De concepten van het ‘nieuwe denken’ ga je aan de kapstok van de dagelijkse praktijk van je eigen organisatie hangen. De 5 stappen omlijsten we iedere keer met casuïstiek, oefeningen en handvatten en iedere keer relateer je het aan je eigen organisatie.

Wat levert het je op?
We gaan aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Leren hoe je als niet IT-er grip krijgt op de IT kosten en baten in je organisatie: hoe je overzicht krijgt van wat er speelt én wat er moet gebeuren om een hoger rendement op IT te realiseren.
  • Leren hoe je IT kostenbewaking en investeringen aanstuurt, niet alleen in de aanloop naar en tijdens projecten, maar ook voor het ‘dagelijks onderhoud’.
  • Oefenen met de nieuwe mindset, de nieuwe manier van denken, de positionering, inzet en de financiering van IT.
  • Leren over de tooling en methodieken die je kan inzetten om kosten inzichtelijk te maken, investeringen te beoordelen en financiële doorbelasting te realiseren.
  • Leren welke processen nodig zijn om de ROI aanpak duurzaam te implementeren.

Voor wie?
Deze cursus is voor iedere financial die (mede)verantwoordelijk is voor de financiële huishouding van een organisatie. Niet alleen voor het reilen en zeilen van de dagelijkse operatie, maar ook voor de strategische planning voor de middellange en lange termijn. Er wordt geen specifieke IT-(voor)kennis verondersteld.

Aan de slag met jouw eigen team?
We kunnen dit programma ook in huis voor jouw team organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer deelnemers. Een incompany programma maken we op maat en is direct toepasbaar op de eigen werksituatie. Geen reistijd en waar en wanneer het jou uitkomt. Bovendien kan het financiële voordeel bij grotere groepen oplopen tot 50%.

Dag 1
09.30 – 10.00 uur ontvangst en kennismaking
10.00 – 11.30 uur een nieuwe kijk op IT kosten en baten
11.30 – 11.45 uur pauze
11.45 – 12.45 uur de methodiek
12.45 – 13.30 uur lunchpauze
13.30 – 15.00 uur stap 1: inzicht en bewaking van IT kosten (financieel perspectief)
15.00 – 15.15 uur pauze
15.15 – 16.45 uur stap 2: het werken met elementen (gebruiker perspectief)
16.45 – 17.00 uur afsluiting

Dag 2
09.30 – 10.00 uur ontvangst en recap
10.00 – 11.00 uur stap 3: bepalen en beoordelen van IT investeringen (waarde perspectief)
11.00 – 11.15 uur pauze
11.15 – 12.15 uur stap 4: bewaking en doorbelasting
12.15 - 13.15 uur lunchpauze
13.15 – 14.15 uur stap 5: implementeren van de methodiek
14.15 – 14.30 uur pauze
14.30 – 16.00 uur ervaringen in de praktijk (gastspreker)
16.30 – 17.00 uur afronding en samenvatting

Whitepaper
Tijdens de Masterclass ‘Maximaal Rendement op IT in 5 stappen’ wordt er gebruik gemaakt van de whitepaper ‘Maximaal Rendement op IT’. Deze wordt bij aanvang van de training uitgereikt.

Gastspreker
We gaan ook in gesprek met een gastspreker. Deze spreker heeft in zijn/ haar organisatie een IT rendement ‘ervaring’ achter de rug. In het gesprek staan de lessons learned centraal. 

Jacco Schonewille
Jacco Schonewille
senior IT professional
Dr. Jacco Schonewille MITM is gepromoveerd (TU Delft) op de rol van IT binnen organisaties en in het bijzonder bij fusie en overnames. Met een brede blik op mens en IT realiseert hij met meer dan dertig jaar ervaring, IT-verandertrajecten binnen nationaal en internationaal opererende organisaties. Hij is daarnaast actief als trainer en methodiekontwikkelaar. meer info
Robert Visscher
Robert Visscher
Bedrijfskundige, IT expert
Drs. Robert Visscher is als bedrijfskundige afgestudeerd aan de Nyenrode Business Universiteit, met een specialisatie in verandermanagement en organisatiecultuur. Zijn kracht ligt in het begeleiden van de ontwikkeling van mensen en organisaties, de laatste vijftien jaar vooral op het gebied van digitalisering. Ook is hij actief als trainer, spreker, mentor en coach. meer info
Maximaal Rendement op IT
Startdatum 8 juli
ma 8 juli 2024
9:30 - 17:00
Utrecht
di 9 juli 2024
9:30 - 17:00
Utrecht
Routebeschrijving
Startdatum 3 december
di 3 december 2024
9:30 - 17:00
Utrecht
di 10 december 2024
9:30 - 17:00
Utrecht
Routebeschrijving