Maximaal rendement op IT

download brochure
Deze cursus is nog niet gepland, Klik hier voor ons totale cursusaanbod

Organisaties zijn bijna zonder uitzondering altijd slecht in twee dingen: verandering en IT. Dat is ook de reden waarom een digitale transformatie vaak zo problematisch verloopt, terwijl IT als middel bij uitstek wordt gepresenteerd om het rendement te verhogen, te innoveren en een voorsprong te nemen op de concurrentie.

Veel organisaties vinden het lastig om de werkelijke kosten en baten van IT inzichtelijk te krijgen. Opmerkelijk, want de kosten van IT vormen een steeds groter onderdeel van de totale kosten en er kan vaak meer rendement uit IT-investeringen gehaald worden. Tijdens deze driedaagse ga je inzicht krijgen in de kostenopbouw van IT en ga je de mogelijkheden ontdekken om de rentabiliteit van de inzet van IT voor je organisatie te verhogen.

Doelstelling

In deze training ga je aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Inzicht krijgen in de structuur en kostenopbouw van IT: handvatten opdoen voor kostenbeheersing op het gebied van IT, waarmee op IT-kosten bespaard kan worden
  • Inzicht krijgen in de toevoegende waarde van IT-investeringen: handvatten opdoen voor het beoordelen van investeringsvoorstellen op het gebied van IT, om zo het rendement op IT investeringen te maximaliseren
  • Leren welke stappen gezet moet worden om de kosten en baten van IT inzichtelijk te krijgen en te optimaliseren
  • Leren hoe IT ingezet kan worden om de financiële performance van de organisatie te verbeteren en zo IT als onderscheidende factor voor de organisatie te positioneren

Inhoud

De driedaagse training bestaat uit zeven programmaonderdelen welke nauw op elkaar zijn afgestemd. Het totaal biedt een integraal inzicht in en concrete inzet van het unieke Rendement Op IT (ROI) concept. Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: concept en strategie
- Introductie van het ROI-concept (inzicht en resultaat)
- Strategie en organisatie (organisatiestructuur en kostenstructuur)
- Processen en werkwijze (samenhang bedrijfsvoering en inzet van IT)

Dag 2: systemen en technologie

- Systemen en applicaties (kosten en opbouw applicatielandschap)
- Technologie en platformen (kosten en opbouw technologisch landschap)

Dag 3: kennis en toepassing

- Gegevens en kennis (rendement uit een correcte gegevensverwerking)
- Realiseren van maximaal ROI (praktische vertaling in 7 stappen)

De trainingsdagen zijn interactief en mixen kennisoverdracht met het inspelen op de realiteit, waarbij 'learning by doing' de norm is. We combineren 'traditionele' lesvormen zoals klassikale uitleg met 'moderne' vormen zoals digitale verwerking en presentatie.

Deelnemers aan deze training ontvangen tevens het boek 'Geld verdienen met IT', waarin het concept van maximaal rendement op IT uitgebreid wordt beschreven.

Bestemd voor

Iedere financieel-professional die betrokken is bij en/of verantwoordelijk is voor de financiële prestaties van een organisatie en hiervoor de benodigde IT-middelen ten volle wil benutten.