Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

Opleiding Belastingaccountant

Deze cursus is nog niet gepland, Klik hier voor ons totale cursusaanbod
Als accountant ben je de allround adviseur van ondernemers in het mkb. Je ondersteunt ondernemingen bij het voeren van de administratie, stelt de jaarrekening samen, beoordeelt of controleert deze, en geeft na het verrichten van deze werkzaamheden een verklaring af. Daarnaast adviseer je de ondernemer in bedrijfseconomische, bedrijfsmatige, juridische en fiscale zaken. Je biedt je klant meerwaarde door je fiscale kennis uit te breiden. De opleiding Belastingaccountant is hiervoor speciaal ontwikkeld.

Doelstelling
Tijdens de opleiding Belastingaccountant leer je fiscale wet- en regelgeving beter te interpreteren en in de praktijk toe te passen. Ook als de wetgeving verandert, weet je hoe je daarmee moet omgaan, zodat je je klant zo goed mogelijk kunt adviseren. Inmiddels hebben meer dan 1.000 accountants deze opleiding, waarin de mkb-praktijk centraal staat, gevolgd. In negen maanden word je de ideale allround gesprekspartner van de fiscus of belastingadviseur

Inhoud
Met de opleiding Belastingaccountant diep je je fiscale kennis verder uit. Je kunt de fiscale wet- en regelgeving beter interpreteren en toepassen in praktijksituaties. Na het volgen van de opleiding ben je een gelijkwaardige gesprekspartner van de fiscus en belastingadviseurs. Verandert de fiscale wetgeving in de toekomst? Dan kun je op je kennis terugvallen. Daar heb je zelf, maar natuurlijk vooral je cliënt, profijt van.

De opleiding Belastingaccountant is een opleiding op post hbo-niveau, gericht op de mkb-praktijk, en is bedoeld voor alle accountants en personen die het theoretische gedeelte van de accountancyopleiding hebben afgerond.

Studieduur en zelfstudie
De opleiding Belastingaccountant duurt negen maanden. De opleiding bestaat uit vijftien colleges en een examen. De colleges worden verdeeld over de genoemde periode, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met vakantieperiodes. Drie collegedagen zullen plaatsvinden van 14.00 tot 21.00 uur. De overige colleges worden gegeven van 18.00 uur tot 21.30 uur. 

Afhankelijk van je fiscale voorkennis/ervaring wordt de zelfstudiebelasting op 3-7 uur per week geschat (exclusief colleges).

Docenten:
De docenten zijn deskundig met ruime theorie- en praktijkervaring. 

Locatie
De colleges worden in 2023 gegeven in IJsselstein (UT).

Kosten en Lesmateriaal
De cursusprijs is exclusief literatuur, inclusief materialen, locatie, catering, toetsen en examen.

Tijdens de opleiding wordt gewerkt met bestaande literatuur, aangevuld met presentaties en actuele casuïstiek. Je dient een tweetal boeken zelf aan te schaffen, de kosten hiervoor bedragen in totaal ongeveer € 90,-. 

Casuïstiek en presentaties zijn inclusief en worden digitaal beschikbaar gesteld.

Toetsen en examens
Elk vak wordt afgesloten met een multiple choice toets. Aan het eind van de opleiding volgt een examen. 

Gratis fiscale seminars
Als cursist aan deze opleiding kun je gratis deelnemen aan vier  fiscaal georiënteerde seminars per jaar, zodat je op de hoogte blijft van de meest recente ontwikkelingen op het fiscale vlak. Nadat je de opleiding hebt afgerond kun je je (optioneel) laten registreren als oud cursist voor € 135,- per halfjaar (tarief 2022), zodat je kan blijven deelnemen aan de seminars die voor deze doelgroep georganiseerd worden.

In 2022 zijn bijvoorbeeld de volgende seminars voor  (oud)cursisten van de opleiding Belastingaccountant georganiseerd:

  • Vermogen van de ondernemer door drs. Jeroen Knol
  • De WHOA door drs. ing. Gert Romme
  • Actualiteiten estate planning door prof. dr. Bernard Schols
  • Belastingplan 2023 door mr. Dennis Heijmink



Lees hier het lesrooster van de opleiding Belastingaccountant.