Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

Strategie en de cijfers

Hoe controllers strategie sterker kunnen maken

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

vr 15 december 2023, Oostzaan

Prijs (excl. btw)

€ 900 (leden)

€ 995 (niet-leden)

PE

6

Deze cursus versterkt de strategische relevantie van de controller ten behoeve van de continuïteit en groei van de organisatie. Krijg praktische tools en modellen aangereikt voor strategievorming: zowel kwalitatief als kwantitatief met behulp van financiële cijfers.

Wat is de rol van business controllers als strategisch business partner bij de ontwikkeling van nieuwe strategie en het zekeren van de continuïteit van business activiteiten? Financiële getallen en modellen spelen een rol bij zowel strategische beslissingen als strategievorming. Modellen en methodes uit de disciplines strategie en finance zijn dan nodig en versterken elkaar idealiter, maar kunnen ook spanningen oproepen. Hoe balanceer je je financiële specialisme met de vaardigheid om ook als generalist zowel kritisch als constructief mee te denken met CEO en managementteam?

Doelstelling
Het doel van deze cursus is de strategische relevantie van de controller versterken ten behoeve van de continuïteit en groei van de organisatie. Deze cursus helpt daarbij door praktische tools en modellen aan te reiken voor strategievorming: zowel kwalitatief als kwantitatief met behulp van financiële cijfers.

Inhoud
De cursus wordt gegeven door twee specialisten met ruime ervaring in strategievorming en professionele educatie. Verschillende voorbeelden en tools worden behandeld en we gaan aan de slag met korte oefeningen. Tijdens de sessie worden ervaringen en vragen van deelnemers zo veel mogelijk meegenomen.

Bestemd voor
De cursus is bestemd voor accountants in business, registercontrollers en financiële professionals van zowel grote als kleine organisaties die zich verder willen ontwikkelen richting business partnership.

Als RC kun je gebruik maken van de ledenprijs.

fallback
Hans Go
Interim CFO en auteur
Drs. Hans Go RA is interim CFO, Partner bij Marai en auteur van het boek 'Wat Zeggen die Cijfers Eigenlijk?', die inmiddels in herdruk gaat. meer info
Martijn Rademakers
Martijn Rademakers
Dr. ing., docent Strategisch Management
Martijn Rademakers is een prac-ademic die theorie graag praktisch toepasbaar maakt. Hij is visiting faculty bij RSM, Erasmus Universiteit Rotterdam en doceert Strategisch Management aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij partner van Marai Consultants en mede-oprichter van TONOS Care, een AI-gedreven tech scale-up in de zorgsector. Hij heeft ruim 28 jaar ervaring in executive education en executive coaching op het gebied van (digitale)… meer info
Strategie en de cijfers
Startdatum 15 december
vr 15 december 2023
9:30 - 17:00
Oostzaan
Routebeschrijving