Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

Tax voor financials: corporate tax governance & actualiteiten

Blijf gesprekspartner van de fiscale afdeling

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

wo 20 november 2024, Amsterdam

Prijs (excl. btw)

€ 795 (leden)

€ 875 (niet-leden)

PE

6

De cursus is ontworpen vanuit het perspectief van de financial, werkzaam bij middelgrote tot grote (internationale) ondernemingen. Zorg dat je op de hoogte bent van actuele ontwikkelingen rondom belastingtopics zodat je tijdig kunt bijsturen en een volwaardige gesprekspartner bent voor de (externe) fiscale adviseurs en de fiscale- en de financiële afdeling.

Ochtendprogramma: Actualiteiten
Het fiscale recht is in beweging. Zorg dat je een goede gesprekspartner blijft van de bedrijfsfiscalist en/of de fiscale adviseur. In één ochtend frissen we je kennis op over de belangrijkste actualiteiten en ontwikkelingen in het nationaal en internationaal belastingrecht.

Middagprogramma: Corporate Tax Governance
De vraag naar het ethisch juiste fiscale handelen is niet meer weg te denken uit de fiscale praktijk. In deze masterclass gaan we in op ethische vraagstukken rond belastingheffing. Daarbij komt ook aan de orde de inhoud en toepassing van Tax Governance Codes / Tax Principles (zoals bijvoorbeeld die van VNO-NCW) en de manier waarop de implementatie van deze codes kan worden vormgegeven. Bij Tax Governance speelt de relatie met de Belastingdienst een grote rol. Aan de orde komen ontwikkelingen rond Horizontaal Toezicht en de controlestrategie van de Belastingdienst.

Wat levert het je op?

  • Een up-to-date overzicht (aanleiding, inhoud, complexiteit) van de nieuwste ontwikkelingen in het nationaal en internationaal belastingrecht en de gevolgen voor de bedrijfsvoering;
  • Inzicht in de ontwikkelingen van Tax Governance Codes en de bijbehorende dilemma’s en vraagstukken;
  • Handvatten voor het optimaliseren van de relatie met de Belastingdienst.

Bestemd voor
Deze cursus is bestemd voor iedere bestuurder, cfo, controller en accountant die binnen zijn/ haar organisatie mee dient te denken over besluitvorming rond fiscale vraagstukken en werkzaam is bij een middelgrote tot grote onderneming.

In die rol is het als financial van belang om je kennis op peil te houden over de fiscale positie van de organisatie. Zo blijf je een volwaardige gesprekspartner voor de (externe) fiscale adviseurs en de fiscale- en de financiële afdeling.

Cursusaanbod Tax voor financials
Bekijk hieronder de andere actuele cursus over tax:

Tax voor Financials: de gevolgen van Pillar II

Docenten
De cursussen zijn ontwikkeld in samenwerking met Jan Gooijer, assistant professor Faculty of Law, VU. Per onderwerp sluit een tweede docent aan. Bij deze sessie zijn dit de volgende docenten:

Prof. Simon Cornielje zal bij het onderdeel actualiteiten ingaan op recente ontwikkelingen in de BTW en andere indirecte heffingen.

Prof. Albert Bomer zal ’s middags het onderdeel over controle-strategie van de fiscus en horizontaal toezicht voor zijn rekening nemen.

Jan Gooijer
Jan Gooijer
Assistant professor Faculty of Law, VU.
Jan promoveerde in 2019 op een proefschrift getiteld ‘Tax Treaty Residence for Entities’. In zijn onderwijs en onderzoek ligt de focus op de directe belastingen (met name de inkomsten- en vennootschapsbelasting) en het internationale belastingrecht. Tevens is Jan rechter-plaatsvervanger in de Rechtbank Noord-Holland. In de zestien jaar voorafgaand aan zijn start bij de VU in 2012, was Jan werkzaam in de belastingadviespraktijk van PwC. Hij… meer info
Tax voor financials: corporate tax governance & actualiteiten
Startdatum 20 november
wo 20 november 2024
9:30 - 17:00
Amsterdam
Routebeschrijving