Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

8 dagen

To be or not to be... a Finance Business Partner

Ontwikkelprogramma voor financiele professionals

Details
Lengte

8 dagen

Eerstvolgende startdata & locaties

ma 3 juli 2023

Prijs (excl. btw)

€ 4.800 (leden)

€ 4.800 (niet-leden)

PE

40

Dit ontwikkelprogramma is bestemd voor financiële professionals die een stap willen zetten naar een meer toekomstgerichte en meer financieel-bedrijfskundige rol binnen de organisatie.

Als accountant in business ben je als het goed is allang niet meer van alleen de cijfers. Je weet inmiddels dat achter die cijfers een wereld aan niet-financiële activiteiten en processen schuilgaat. Je weet ook dat alleen maar reageren op die cijfers geen echte waarde creëert. Je moet niet alleen grip hebben op de herkomst maar ook en vooral op de toekomst van wat die cijfers je vertellen. En dat betekent dat je je controls moet instellen op de achtergrond en bronnen van die cijfers om zo duurzaam waarde te ontsluiten.

Je werkt in een omgeving waar je voldoende op de basishygiëne kunt vertrouwen en je wil krachtige stappen zetten naar een rol als ‘Finance Business Partner’.

Doelstelling
Dit programma helpt je aan de bouwstenen die je nodig hebt om je met succes te ontwikkelen naar een rol als Finance Business Partner. Je ontwikkelt je vaardigheid in het navigeren van de organisatie en het ondersteunen van complexe beslissingen. Ook versterk je je persoonlijke vaardigheden zodat je niet alleen op de kaart staat en impact hebt, maar ook waar nodig verandering initieert en in goede banen leidt.

Doelgroep
Dit ontwikkelprogramma is bestemd voor financiële professionals die een stap willen zetten naar een meer toekomstgerichte en meer financieel-bedrijfskundige rol binnen de organisatie.

Leerdoelen
Door deelname aan dit programma realiseer je de navolgende ontwikkeldoelen:

  1. Strategische analyse en hoe veranderingen in de omgeving value en data driven te vertalen naar een strategische koers
  2. Hoe je een duurzaam portfolio van product-marktcombinaties inricht en onderhoudt en duurzaam kasgenererend vermogen op peil brengt en houdt
  3. Hoe je governance vorm geeft en een management control framework inricht en onderhoudt
  4. Hoe je je bestaande Planning & Controlcyclus met behulp van KSF/KPI uitbouwt naar de strategische horizon
  5. Hoe je het tot stand komen van business cases vanuit je rol ondersteunt en daarbij de rol van ‘antagonist’ vervult
  6. Hoe je zorgt dat beslissingen worden genomen op juiste calculaties en aannames en hoe de psychologie achter beslissen werkt
  7. Hoe je je rol met effectief en met succes vorm geeft en je jezelf als ‘businesspartner’ met impact profileert
  8. Hoe je functioneert in een DT of MT setting en hoe je vanuit je rol invloed uitoefent
  9. Hoe je vanuit je rol waarborgen creëert voor de wendbaarheid van je organisatie, cultuureffecten kunt inschatten en tijdige verandering bewerkstelligt.  

Tegen de achtergrond van het voor 2023 voor Accountants in Business geldende verplichte thema ‘Duurzaamheid’ biedt dit programma ruim voldoende focus op ESG thema’s.

Werkwijze
Het programma neemt een aanvang met een persoonlijke positiebepaling op basis van:

-  Een inhoudelijke controllers scan
-  Een 360 graden inventarisatie nav het ‘Finance Business Partner’ profiel
-  Een intakegesprek met de begeleiders (online)

De daaropvolgende ‘ontdekkingsreis’ brengt ons langs de navolgende ‘bestemmingen’:

-  Twee dagen persoonlijke effectiviteit
-  Vier dagen inhoudelijk
-  Twee uur persoonlijke begeleiding
-  Een gezamenlijke kick-out

Per module ontvangen deelnemers voorafgaand een voorbereidingsopdracht en na afloop een toepassingsopdracht. Het doel van de voorbereiding is vooral de deelnemer vast na te laten denken over het onderwerp en waar nodig zich een beeld van het onderwerp in de eigen organisatie te vormen. Met behulp van de toepassingsopdracht vertalen deelnemers de verworven inzichten naar een persoonlijk ‘reisverslag’ en vooral praktische toepassing. Met die toepassing wordt gedurende de modules al een aanvang gemaakt.

Bekijk hier de toelichting per module

Docenten

Drs. Jan de Kroon is organisatieadviseur, trainer en coach met een specialisatie op het ontwikkelen van financiële functies naar een meer toekomstgerichte invulling van de eigen rol. Hij verzorgt als docent de modules 2 en 5 alsmede cursus- en deelnemer begeleiding.

Drs. Hidde van der Wal is econoom en organisatie-adviseur en als trainer onder meer verbonden aan HOFAM en het RC Controllersprogramma’s van UvA. Hij verzorgt de modules 3 en 4.

Ing. Peter Herfkens MTQM, is organisatie-adviseur en actief als trainer/coach voor persoonlijke effectiviteit en impact. Samen met Jan de Kroon legt hij een fundament onder je functioneren als geaccepteerde en gewaardeerde boodschapper met impact.  

Jan de Kroon
Jan de Kroon
Organisatie-adviseur en DGA
Jan de Kroon is organisatie-adviseur en DGA van Improfin Groep, een onderneming die zich specialiseert op het ontwikkelen en verbeteren van financiële functies en financiële professionals door een uitgekiende combi van advies, begeleiding, opleiding & training en hands-on ondersteuning. meer info
Hidde van der Wal
Hidde van der Wal
Hidde van der Wal is econoom en organisatieadviseur en verbonden aan zowel de postdoctorale Controllersopleiding van UvA als aan het Hofam programma. meer info
Peter Herfkens
Peter Herfkens
To be or not to be... a Finance Business Partner
Startdatum 3 juli
ma 3 juli 2023
14:00 - 17:00
Online
do 7 september 2023
9:30 - 17:00
Wijchen
vr 8 september 2023
9:30 - 17:00
Wijchen
vr 29 september 2023
9:30 - 17:00
Wijchen
ma 30 oktober 2023
9:30 - 17:00
Wijchen
ma 20 november 2023
9:30 - 17:00
Wijchen
ma 18 december 2023
9:30 - 17:00
Wijchen
ma 5 februari 2024
9:30 - 13:00
Wijchen
Routebeschrijving