Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

Training Hacking voor accountants

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

di 10 september 2024, Utrecht

Prijs (excl. btw)

€ 595 (leden)

€ 695 (niet-leden)

PE

6

Organisaties zijn in toenemende mate doelwit van cybercriminaliteit. Beroepscriminelen leggen met DDoS-aanvallen websites plat of gijzelen met behulp van ransomware, zoals Cryptolocker en WannaCry, kritische data van organisaties voor losgeld. Statelijke actoren krijgen door middel van cyberspionage waardevolle informatie in handen en weten tegenwoordig zelfs door middel van hacking democratische processen te beïnvloeden. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) concludeert al jaren dat de digitale weerbaarheid van organisaties achterblijft bij de alsmaar groeiende dreigingen en dat de risico’s daardoor toenemen. Niet langer is cybersecurity daarom een onderwerp dat alleen bij de afdeling IT op de agenda staat. Ook bestuurders houden zich steeds meer met het onderwerp bezig en verwachten op dit gebied inmiddels ook het nodige van controllers, risk officers, internal auditors en accountants.

Je volgt tijdens deze training de e-learning Cybersecurity. Dat doe je tijd- en plaatsonafhankelijk, dus waar en wanneer je zelf wil. Deelnemers gaan na het volgen van de e-learning zelf, onder deskundige begeleiding en binnen een gesimuleerde omgeving, hacken. Daarnaast wordt uitgebreid en op een begrijpelijke manier ingegaan op de noodzakelijke maatregelen om hacking tegen te gaan. Vanzelfsprekend bestaat er tijdens deze bijeenkomst alle ruimte voor het stellen van vragen.

Leerdoelen
Na afloop van de training is de deelnemer in staat:

  • hacking als concept te definiëren;
  • de belangrijkste trends en ontwikkelingen ten aanzien van hacking en cyber security uiteen te zetten;
  • de wijze waarop de organisatie zich kan wapenen tegen hacking uiteen te zetten;
  • de digitale weerbaarheid van organisaties aan de hand van frameworks te toetsen;
  • als gesprekspartner te kunnen fungeren van specialisten op het gebied van cybersecurity; en
  • de werk- en denkwijze van de hacker te duiden.

Programma

  • E-learning: Cybersecurity (ca. 3 uur)
  • Bijeenkomst: Hack class (3 uur)

Doelgroep
Je bent werkzaam als internal/operational auditor, interne accountant, controller of risk officer en hou je bezig (of gaat je bezighouden) met het inrichten en/of toetsen van aan cybersecurity gerelateerde onderwerpen, maar hebt hier nog geen of beperkte kennis en/of ervaring mee.

Locatie
De hack class vindt plaats bij Ferocia Opleiding en Training in UTRECHT.

Björn Walrave
Björn Walrave
Partner bij Ferocia en hoofdredacteur van Audit Magazine
Björn Walrave is partner bij Ferocia en hoofdredacteur van Audit Magazine. Hij doceert internal en operational auditing aan verschillende universiteiten en hogescholen en is auteur van diverse aan auditing gerelateerde artikelen. meer info
Jan Hendrikx
Jan Hendrikx
Ondernemer
Jan Hendrikx is ondernemer op het gebied van technische informatiebeveiliging. Hij voert technische beveiligingsonderzoeken uit en adviseert organisaties over de wijze waarop zij hun beveiliging tegen onder meer cybercriminaliteit kunnen optimaliseren. meer info
Training Hacking voor accountants
Startdatum 10 september
di 10 september 2024
9:00 - 12:00
Utrecht
Routebeschrijving