Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

Webinar US GAAP versus IFRS

Deze cursus is nog niet gepland, Klik hier voor ons totale cursusaanbod

RC's ontvangen een korting van 100 euro op de Prijs voor niet-leden

Voor accountants en financials betrokken bij externe verslaggeving van organisaties met internationale entiteiten.

Ben je betrokken bij de externe verslaggeving van internationale entiteiten? dan is kennis van IFRS onontbeerlijk. Als daarbij ook sprake is van een Amerikaanse moeder- of dochtermaatschappij, dan moet je ook op de hoogte zijn van de meest in het oog springende verschillen tussen US GAAP en IFRS om allerlei verzoeken te begrijpen en te kunnen toepassen.

Doelstelling

Na afloop van deze cursus heb je een effectief overzicht van de grootste verschillen tussen IFRS en US GAAP aan de hand van de huidige geldende wet- en regelgeving, IFRS en FASB/SEC regels.

Inhoud

Je krijgt op balans- en resultatenrekeningniveau een overzicht en uitleg van de verschillen tussen IFRS en US GAAP voor boekjaren beginnend vanaf 1/1/2021 en later. Je krijgt inzicht in de opbouw van US GAAP en IFRS en je wordt op de hoogte gebracht van de meest voor de hand liggende wijzigingen middels (digitale) referentiebronnen.

De cursus is thematisch opgebouwd en heeft de vorm van een hoor- en werkcollege. Alle relevante wijzigingen tot vier weken voorafgaand aan de training komen hier aan de orde. Bij US GAAP komen zowel de wijzigingen aan de orde v.w.b. de listed companies als private companies.

Bestemd voor

Financials en accountants werkzaam bij of voor organisaties die verantwoordelijk zijn voor het samenstellen, analyseren of controleren van reporting packs met als grondslag US GAAP/IFRS.