‘Als je goed voor jezelf zorgt, presteer je beter’

Een organisatie waar mensen beter in hun vel zitten, heeft minder verzuim en presteert beter. Het is de crux van de masterclass Positief leiderschap, publieke sector. Tijdens de eendaagse cursus laat organisatiepsycholoog Sabine Mur zien hoe je de medewerkers in een organisatie meer gemotiveerd en bevlogen maakt.

‘Bevlogen mensen presteren beter’, aldus Mur. ‘Dat is wetenschappelijk aangetoond. Organisaties met bevlogen mensen scoren hoger op winstgevendheid, servicegerichtheid en hebben een lager ziekteverzuim. Hun medewerkers zijn meer betrokken bij de organisatie en hebben een betere werk-privé balans. Toch wordt er in veel organisaties te weinig gebruik gemaakt van kennis over intrinsieke motivatie en bevlogenheid.

In het streven naar efficiency worden medewerkers kort gehouden. Veranderingen die ons worden opgelegd zorgen vaak voor stress, frustratie en conflicten terwijl je juist in een snel veranderende wereld behoefte hebt aan medewerkers die over vitaliteit en veerkracht beschikken.

Hoe bevlogen en gemotiveerd je bent in je werk is niet simpelweg een kwestie van persoonlijkheid. Het is een gemoedstoestand die door verschillende factoren wordt beïnvloed. Aan de ene kant zijn er energiebronnen zoals uitdagende targets of simpelweg een goed contact met je collega’s. Ook waardering en autonomie zijn belangrijke energiebronnen, net als weten dat er naar je geluisterd wordt.

Aan de andere kant zijn er de taakeisen en werkstressoren. Dat zijn de zaken die energie kosten of stress opleveren. In de publieke sector zie je dat juist een gebrek aan autonomie een werkstressor is. In het onderwijs en de zorg zijn mensen vaak heel betrokken bij hun werk maar als je jouw werk niet kunt doen op de manier die jij goed vindt leidt dat tot frustratie. Sommige werkstressoren kun je wegnemen maar niet alle. Om gezond en met plezier te werken moet je voor voldoende energiebronnen zorgen. Energiebronnen zorgen voor de balans.’

Ander denkkader

Deelnemers leren in de cursus anders naar hun werkcultuur te kijken. Mur: ‘Je bent als financial wel geen hr-manager maar in een leidinggevende positie wel heel bepalend voor de energie op een afdeling. Daarnaast ben je in de positie om de top van de organisatie te adviseren over hoe om te gaan met zaken als ziekteverzuim en het verloop van personeel.

Ik zorg voor een ander denkkader. Wat doe je als tijdens een vergadering een probleem wordt besproken? Wanneer alle aandacht zich focust op het probleem leidt dat tot vragen die iemand ongewild steeds verder in de beklaagdenbank duwen. Wat is je probleem? Waar loop je tegen aan? Hoe komt het dat het steeds mis gaat? Als je positieve energie uit een vergadering wil halen moet je naar de oplossing kijken. Dat vraagt om een andere mindset. Wat gaat er goed als we ons doel wel bereiken? Wie kan ons daarbij helpen?

Dat zijn vragen waarmee je de creativiteit en het eigen initiatief aanboort. Ook in het geven van autonomie heb je als leidinggevende een cruciale rol. Dat is vaak simpelweg een kwestie van je vertrouwen in mensen uitspreken zodat ze taken uitvoeren op een manier die bij ze past. De cursus geeft deelnemers ook het gereedschap om voor zichzelf energiebronnen te zoeken. Als je goed voor jezelf zorgt, presteer je beter. Dan word je ook een energiebron voor anderen.’

Ga naar de masterclass:  Positief Leiderschap in de publieke sector