AA/RA Register Belastingadviseur

De opleiding AA/RA Register Belastingadviseur is de vervolgstudie op de opleiding AA/RA-Belastingaccountant. De docenten hebben ruime theoretische en praktijkervaring. Met deze studie komt uw fiscale kennis op het niveau van de  Register Belastingadviseur (voorheen CB-Belastingadviseur). Als AA/RA Register Belastingadviseur kunt u als fiscaal adviseur voor het mkb optreden. U kunt voor uw cliënt diverse fiscale vraagstukken oplossen en op diepgaand niveau voor de Belastingdienst een gesprekspartner zijn. Daarnaast bent u in staat om gerechtelijke procedures te voeren.

Traject: 9 maanden / 10 colleges

Toelating

De opleiding AA/RA Register Belastingadviseur is bedoeld voor de AA/RA-Belastingaccountant die zijn of haar fiscale kennis en vaardigheden verder wil uitbreiden. Oud-cursisten en cursisten van de opleiding AA/RA-Belastingaccountant kunnen deelnemen aan deze vervolgstudie. U hoeft niet alle examens van de opleiding AA/RA-Belastingaccountant gehaald te hebben. Wilt u uiteindelijk het diploma AA/RA Register Belastingadviseur ontvangen, dan dient u wel in het bezit te zijn van het diploma AA/RA-Belastingaccountant.

PE-uren 

U kunt met deze opleiding 30 (gecertificeerde) PE-uren halen; 3 PE-uren per bijgewoond college.

Opbouw van de studie

De opleiding AA/RA Register Belastingadviseur start op maandag 9 of dinsdag 10 oktober en duurt twee semesters (negen maanden). De opleiding bestaat uit tien colleges, die zoveel mogelijk om de 14 dagen worden gegeven. De collegetijden zijn van 18.15 uur tot 21.45 uur, er is een pauze van 15 minuten). Afhankelijk van uw fiscale voorkennis en ervaring is de geschatte zelfstudiebelasting op 3-7 uur per week (exclusief colleges).

(Onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen)

Locatie

Collegelocatie: BCN, Daltonlaan 100, 3584 BJ Utrecht.

Startdatum 2017

  • Deze opleiding is reeds gestart in oktober 2017

Vakken per semester

Semester 1: najaar 2017 (oktober - december)

  • Formeel Belastingrecht/Inleiding Belastingrecht, 2 colleges
  • Loonbelasting, 3 colleges

Semester 2: voorjaar 2018 (februari - mei)

  • Beroepsvaardigheden, 1 college
  • Internationaal belastingrecht, 2 colleges
  • Ondernemingsrecht, 2 colleges

Lesmateriaal

Tijdens de opleiding wordt gewerkt met literatuur en actuele casuïstiek. De lijst met literatuur die u voor deze opleiding dient aan te schaffen, ontvangt u aan het begin van de opleiding.

Examens

In de maanden januari en juni legt u per onderdeel examen af. Het diploma Register Belastingadviseur ontvangt u alleen als u AA en/of RA bent en u de opleidingen AA/RA-Belastingaccountant en AA/RA CB-Belastingadviseur succesvol heeft afgerond. De titel RB is een beschermde titel die u na ontvangst van het diploma AA/RA Register Belastingadviseur kunt voeren.

(Onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen)

Kosten

€ 1.650,- (vrij van btw) voor het volgen van de colleges.

Niet inbegrepen

  • Literatuur (ca. € 200)
  • Examens (€ 125 per onderdeel)

Tijdens de opleiding AA/RA Register Belastingadviseur bent u verplicht als aspirant-lid ingeschreven in het register van het Register Belastingadviseurs. U krijgt korting op het aspirant-lidmaatschap. De kosten daarmee bedragen € 150,- per jaar. 
Optioneel: u kunt zich na het behalen van uw RB-titel inschrijven als volwaardig lid in het register van het Register Belastingadviseurs.

Vervolgstudie

Het Register Belastingadviseurs biedt de mogelijkheid om na de opleidingen AA/RA-Belastingaccountant en AA/RA Register Belastingadviseur een universitaire master te halen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ga voor meer informatie naar de website van RB Opleidingen.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden voor de opleiding AA/RA Register Belastingadviseur kan tot en met 8 september 2017. Heeft u nog vragen? Bel of mail dan met Ancarien Vaders, tel: (020) 301 03 15, e-mail: belastingaccountant@nba.nl.