Cedeo-erkenning: wat betekent dit voor u?

Cedeo is een begrip als het gaat om opleidingen. Er zijn circa 300 Cedeo-erkende instituten in Nederland. Met een keuze voor een Cedeo-erkende leverancier weet u daarom zeker dat u een keuze maakt voor één van de betere opleidingsinstituten.

Wat is Cedeo?

Cedeo is een onafhankelijke organisatie die opleidingsinstituten onderzoekt op klanttevredenheid, kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid. Een Cedeo-erkenning betekent dat meer dan 80% van de klanten (zeer) tevreden is over de kwaliteit van de opleidingen en het opleidingsinstituut. Bij een hoge mate van tevredenheid bij deze inkopers over de verschillende stappen in onder andere het voor-, uitvoerings- en natraject èn indien het instituut voldoet aan de criteria kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid, ontvangt het opleidingsinstituut voor de periode van twee jaar het predikaat ‘Cedeo-erkend’.

Hoe zijn we aan deze erkenning gekomen?

Cedeo heeft een telefonisch klanttevredenheidsonderzoek gedaan met vragen over 11 onderwerpen. Voor de Maatwerk Bedrijfsopleidingen zijn interviews afgenomen bij opleidingsinkopers (met name hoofden Vaktechniek), voor de Open Bedrijfsopleidingen bij een selectie van klanten.