Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

De Accountant als Bedrijfsstrateeg

In 9 stappen het Business Model Canvas meester

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

di 16 april 2024, Utrecht

di 8 oktober 2024, Utrecht

Prijs (excl. btw)

€ 550 (leden)

€ 590 (niet-leden)

PE

6

Wat ga je leren? 

Duik in de essentie van bedrijfsvoering met de "Accountant als Bedrijfsstrateeg" cursus. We starten met de theoretische fundamenten van het Business Model Canvas, ontleedden de bouwstenen en onthullen de cruciale verbanden. Hier leer je niet alleen welke informatie je moet verzamelen, maar ook welke vragen essentieel zijn om tot die informatie te komen. Praktische controles onthullen of jouw ingevulde model volledig en consistent is.

Na deze inleiding passen we de opgedane kennis direct toe. Door een bekende organisatie onder de loep te nemen, vullen we gezamenlijk het canvas in. Ontdek samen met de groep de sterke en zwakke punten van het business model. Deze inzichten koppelen we vervolgens aan concrete adviezen en diensten die perfect aansluiten bij jouw expertise.

Wat levert het je op?

De "Accountant als Bedrijfsstrateeg" cursus biedt niet alleen een grondige kennismaking met het Business Model Canvas, maar onthult ook hoe je dit model kunt inzetten om gestructureerde gesprekken met je klant te voeren. Door systematisch het businessmodel van je klant te doorgronden, ontdek je de fundamenten van hun verdienmodel en identificeer je zowel sterke als zwakke punten. Deze inzichten stellen je in staat je klant beter te begrijpen en te adviseren. Concreet vertalen deze inzichten zich naar aanknopingspunten voor het aanbieden van adviesdiensten.

Voor wie is het?

Deze cursus richt zich op zelfstandige accountants en kleinere kantoren die een diepere verbinding met hun klanten willen opbouwen. Voor professionals die zich willen verdiepen in de onderneming van hun klant en daarmee in staat willen worden gesteld om hen nog beter van dienst te zijn. Maak de stap van accountant naar bedrijfsstrateeg en verrijk je dienstenaanbod.

Aan de slag met jouw eigen team?
We kunnen dit programma ook in huis voor jouw team organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer deelnemers. Een incompany programma maken we op maat en is direct toepasbaar op de eigen werksituatie. Geen reistijd en waar en wanneer het jou uitkomt. Bovendien kan het financiële voordeel bij grotere groepen oplopen tot 50%.

Agenda

  • Voorstellen en doelstellingen (vaststellen kennis van model en leerdoelen)
  • Aanleiding en actualiteiten (ingaan op trends en ontwikkelingen en waarom het in kaart brengen van een BMC relevant is)
  • Bouwstenen van het business model canvas (uitleg van de negen bouwstenen van het BMC)
  • Praktijk case (oefenen met het zelf invullen van het BMC in groepen)
  • Analyse van het BMC (ingaan op verbanden tussen de verschillende bouwstenen)
  • Invloeden op het business model (korte behandeling van het achterhalen van sterktes/zwaktes/kansen en bedreigingen en het waardepropositiecanvas [optioneel])
  • Verbeteropties (hoe kun je het in kaart gebrachte BMC verbeteren?)
Robert van der Cruysen
Robert van der Cruysen
Docent Trusted Advisor
De afgelopen vijfentwintig jaar deed ik ervaring op in diverse sectoren; waaronder de ICT, financiële dienstverlening, kapitaalgoederen, handel en maakindustrie. meer info
De Accountant als Bedrijfsstrateeg
Startdatum 16 april
di 16 april 2024
9:00 - 17:00
Utrecht
Routebeschrijving
Startdatum 8 oktober
di 8 oktober 2024
9:00 - 17:00
Utrecht
Routebeschrijving