Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

Seminar Belastingen en Recht: DAC7 en ViDA

BTW fraude bestrijding door onder andere DAC7 en ViDA

Deze cursus is nog niet gepland, Klik hier voor ons totale cursusaanbod

Er komen in rap tempo meer regels bij voor de platformeconomie. Doel van deze nieuwe regels is een eerlijke platformeconomie voor iedereen. Welke impact hebben die op jouw werkzaamheden? Dit seminar gaat specifiek in op DAC7 en ViDA.

Het seminar is bij het lidmaatschap van de Vakgroep Belastingen en Recht inbegrepen. Niet-leden betalen € 195,- exclusief BTW.

Ben je lid van de Vakgroep, schrijf je hier in.

DAC7
De Europese Commissie is al geruime tijd bezig om btw-fraude te bestrijden. De EU heeft een richtlijn uitgevaardigd om de fiscale transparantie in de digitale economie te vergroten: DAC7. Per 1 januari 2023 moeten digitale platforms gegevens en informatie over hun verkopers bijhouden en in de administratie verwerken. DAC7 verplicht hen namelijk gegevens en inlichtingen te verzamelen, verifiëren en rapporteren over verkopers die relevante activiteiten verrichten via hun digitale platform en deze te verstrekken aan de belastingdienst.

ViDA
Het ViDA-voorstel betreft een pakket aan maatregelen die de btw-regelgeving op een drietal punten wijzigt en daarmee het btw-stelsel fraudebestendiger en bedrijfsvriendelijk moet maken. De Europese Commissie beoogt dit door de btw-compliance te moderniseren en e-invoicing te faciliteren, de btw-regels aan te passen aan de platformeconomie en te werken aan één btw-registratie in de Europese Unie. De meeste impact heeft het voorstel dat ondernemers per 1 januari 2028 verplicht zijn om btw-facturen op elektronische wijze uit te reiken aan hun afnemers voor de intracommunautaire leveringen en -diensten die belast zijn in de andere EU-lidstaat, waar gebruik gemaakt wordt van de verleggingsregeling. De voorgestelde maatregelen van de Commissie moeten per 1 januari 2025 in werking moeten treden.

Aan bod komt onder meer:

  • De voordelen van het moderniseren van het huidige Europese btw stelsel
  • De digitale realtime rapportageverplichting en e-invoicing
  • Uitleg voorstel platformeconomie en uitbreiding te rapporteren leveringen via OSS

Het seminar is bij het lidmaatschap van de Vakgroep Belastingen en Recht inbegrepen. Niet-leden betalen € 195,- exclusief BTW.

Ben je lid van de Vakgroep, schrijf je hier in.