Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

Tax voor Financials: de gevolgen van Pillar 2

Wat gaat Pillar 2 betekenen voor het vastleggen van informatie?

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

do 14 december 2023, Utrecht

Prijs (excl. btw)

€ 595 (leden)

€ 675 (niet-leden)

PE

4

De cursus is ontworpen vanuit het perspectief van de financial, werkzaam bij middelgrote tot grote (internationale) ondernemingen. Zorg dat je op de hoogte bent van deze ingrijpende wetgeving zodat je tijdig kunt bijsturen en een volwaardige gesprekspartner bent voor de (externe) fiscale adviseurs en de fiscale- en de financiële afdeling.

De Pillar 2 wetgeving gaat naar verwachting per 1 januari 2024 in en heeft een grote impact op de fiscale verplichtingen van internationale ondernemingen. De fiscale afdeling is daar druk mee. Maar wat voor gevolgen heeft het voor de finance afdeling? Wat gaat het betekenen voor het vastleggen van informatie? Voor de inrichting van rapportages en de P&C cyclus? Is de fiscalist in control? Zorg dat je als bestuurder, cfo of controller op de hoogte bent van deze ingrijpende wetgeving zodat je tijdig kunt bijsturen en bent voorbereid op 2024.

De cursus is ontworpen vanuit het perspectief van de financial, werkzaam bij middelgrote tot grote (internationale) ondernemingen. Het is een combinatie van de nieuwste wetenschappelijke inzichten én voorbeelden uit de praktijk. Er is voldoende ruimte om eigen ervaringen en vragen in te brengen.

Wat levert het je op?

  • Een up-to-date overzicht (aanleiding, inhoud, complexiteit) van de komende Pillar 2 wetgeving;
  • Inzicht in de gevolgen van Pillar 2 voor het vastleggen van informatie, de bedrijfsvoering en financiële rapportages van internationale ondernemingen;
  • Handvatten voor tijdige en juiste besluitvorming over de inrichting van rapportages.

Bestemd voor
Deze cursus is bestemd voor iedere bestuurder, cfo, controller en accountant die binnen zijn/ haar organisatie mee dient te denken over besluitvorming rond fiscale vraagstukken en werkzaam is bij een middelgrote tot grote onderneming.

In die rol is het als financial van belang om je kennis op peil te houden over de fiscale positie van de organisatie. Zo blijf je een volwaardige gesprekspartner voor de (externe) fiscale adviseurs en de fiscale- en de financiële afdeling.

Cursusaanbod Tax voor financials
Bekijk hieronder de andere actuele cursus over tax:

Tax voor Financials: Corporate Tax Governance & Actualiteiten

De cursussen zijn ontwikkeld in samenwerking met Jan Gooijer, assistant professor Faculty of Law, VU. Per onderwerp sluit een tweede docent aan.

Frank van Willigenburg
Frank van Willigenburg
Senior tax manager PwC
Frank van Willigenburg is docent voor het onderdeel Pillar II van deze Tax reeks. Hij doceert het vak Vennootschapsbelasting aan de VU en is daarnaast werkzaam in de belastingadviespraktijk van PwC waarbij zijn focus ligt op vennootschapsbelasting, bronbelastingen en het internationale belastingrecht. Frank heeft diverse vaktechnische publicaties op zijn naam staan en is lid van de Opiniecommissie van PwC. meer info
Jan Gooijer
Jan Gooijer
Assistant professor Faculty of Law, VU.
Jan promoveerde in 2019 op een proefschrift getiteld ‘Tax Treaty Residence for Entities’. In zijn onderwijs en onderzoek ligt de focus op de directe belastingen (met name de inkomsten- en vennootschapsbelasting) en het internationale belastingrecht. Tevens is Jan rechter-plaatsvervanger in de Rechtbank Noord-Holland. In de zestien jaar voorafgaand aan zijn start bij de VU in 2012, was Jan werkzaam in de belastingadviespraktijk van PwC. Hij… meer info
Tax voor Financials: de gevolgen van Pillar 2
Startdatum 14 december
do 14 december 2023
15:30 - 20:00
Utrecht
Routebeschrijving