Uitglijders; lessen uit het tuchtrecht *Vernieuwd*

Fraude en meer, hoe kan het gebeuren?

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
10 december 2018 - Baarn
Tijd
14:00 - 18:15
Prijs
€ 295,00 (leden) / € 340,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Controlepraktijk, Fraude & Ethiek, Samenstelpraktijk
Bestemd voor
Openbaar accountants, MKB-accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Fundamental
Accountancy
4 pe-uren

10 december 2018 - Baarn

U ontvangt van ons, de in maart verschenen publicatie van Rode vlaggen, een vervolg van het succesvolle 'Uitglijders; lessen uit accountantstuchtrecht'.

In maart verscheen de publicatie Rode vlaggen, een vervolg van de succesvolle uitgave uit 2016: 'Uitglijders; lessen uit accountantstuchtrecht'. Rode vlaggen gaat naast tuchtrechtspraak ook in op straf- en bestuursrechtspraak. Bovendien zijn niet alleen zaken geselecteerd waarin accountants een steek lieten vallen, maar ook uitspraken over zaken waarin de accountant het goed heeft gedaan.

Wat kunnen we leren van deze casussen? Wat zijn de gemeenschappelijke thema's, kan het ons gebeuren, zijn de zaken representatief, wat waren de dilemma's en wat zijn de do's en dont's?

Dirk ter Harmsel bespreekt niet alleen diverse casussen en leerpunten uit deze publicatie, hij staat ook stil bij concrete leerpunten en vaktechnische inzichten om fraude(-signalen) te herkennen, te redresseren en te melden.

Doelstelling

Na afloop hebt u meer inzicht in het tuchtrecht voor accountants, bent u bekend met enkele uitspraken van de tuchtrechter rondom fraude en krijgt daarbij inzicht in de wijze waarop collega's kijken naar deze (waarschijnlijk herkenbare) casuïstiek. Wat ging er mis maar ook wat ging er goed bij collega's en wat kunt u daarvan leren?

Inhoud

Dirk ter Harmsel geeft uitleg aan de hand diverse casuistieken, wat ging er goed, wat kan beter of anders? Ook krijgt u enkele casussen voorgelegd waarbij u als tuchtrechter mag optreden. Waarom is de tuchtrechter tot zijn uitspraak gekomen?

Een interactieve en leerzame sessie met concrete leerpunten en vaktechnische inzichten om fraude(-signalen) te herkennen, te redresseren en te melden.

>

Bestemd voor

Openbaar accountants en overige functionarissen betrokken bij kwaliteit, zoals compliance officers en bestuurders.

Dirk ter Harmsel AA RB Dirk ter Harmsel AA RB, directeur vaktechniek accountancy bij Alfa Accountants en Adviseurs en lid van de Accountantskamer Rechtbank Overijssel

De cursus vindt plaats in Conferentiecentrum Drakenburg Baarn in Baarn

Adres

Conferentiecentrum Drakenburg Baarn Dr. Albert Schweitzerweg 1 Baarn Telefoonnummer (035) 646 14 14 E-mailadres info@drakenburg.nl