Financieel strategisch partner

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
7 december 2018 - Nieuwegein
Tijd
09:30 - 17:00
Prijs
€ 450,00 (leden) / € 495,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Management & strategie, Finance
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
6 pe-uren

7 december 2018 - Nieuwegein

RC's ontvangen een korting van EUR 45 op de Prijs voor niet-leden

Dat exponentiële technologische veranderingen en innovatieve businessmodellen organisaties tot voortdurende verandering dwingen begrijpen we allemaal. Maar hoe geeft u als financieel manager hier meer inhoud aan? Hoe combineert u in deze snel veranderende wereld de rollen van 'financieel-economisch geweten' en 'strategisch partner'? Als het tempo van verandering toeneemt kunt u niet alleen blijven hangen in 'efficiency' en 'compliance'. In zo'n wereld krijgt 'in control' namelijk een andere betekenis. Zonder de basis te vergeten, zullen we verder moeten kijken en begrippen als 'effectiviteit' en 'snelheid' een gelijkwaardige plek moeten geven. Hoe geven we als financieel strategisch partner exponentiële veranderingen een plek in de planning & control cyclus, performance management, investeringsanalyse of in risk management? En wat betekent dat dan weer voor de competenties van financieel managers?

Doelstelling

Na afloop van deze cursus heeft u zicht op uw rol als strategisch partner en kunt u deze onderscheiden van uw rol van 'financieel geweten van de onderneming'. U heeft handvatten om de binnen uw organisatie gebruikte finance en control instrumenten tegen het licht te houden en heeft inzicht in de meest belangrijke technologische ontwikkelingen van dit moment.

Inhoud

Tijdens de cursus gaan we in op vragen als: heeft u zicht op de voor uw branche of onderneming belangrijkste technologische ontwikkelingen van dit moment? Wat betekenen deze ontwikkelingen voor uw organisatie vanuit financieel-economisch perspectief? Hoe kunt u bijdragen aan organisatorische verandering en wat betekent dat concreet voor de finance en control instrumenten? En hoe combineert u de rol van strategisch partner met de rol van financieel-economisch geweten?

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Finance als strategisch partner
  • Exponentieel management: van Plan-Do-Check-Act (PDCA) naar Connect-Respond-Trust-Accelerate (CRTA)
  • Het nieuwe instrumentarium en veranderende competenties voor de financieel manager

Bestemd voor

Iedere financiële professional die zich in de combinatie van finance en strategie wil verdiepen, zoals (financieel) managers, accountants, controllers, (non-)executive board members, consultants.

drs. Stephan van den Broek RA RC

Stephan van den Broek is Partner bij Management Meets Singularity

De cursus vindt plaats in Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht in Nieuwegein

Adres

Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht Buizerdlaan 10 Nieuwegein Telefoonnummer (030) 604 48 44 E-mailadres sales@fletcherhotelnieuwegein.nl Website www.fletcher.nl