Herken risicosignalen

Voorkom ICT-rampen, herken de signalen!

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
3 december 2018 - Utrecht
Tijd
09:30 - 17:00
Prijs
€ 495,00 (leden) / € 595,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Data en IT-infrastructuur
Bestemd voor
Accountants in business, Intern accountants, Overige financieel professionals, Controllers, Auditor, Managerial controllers
Niveau
Fundamental
Finance in business
6 pe-uren

3 december 2018 - Utrecht

RC's ontvangen een korting van 100 euro op de Prijs voor niet-leden

Informatietechnologie speelt bij nagenoeg iedere organisatie een centrale rol die de bedrijfsvoering kan maken of breken. De bestaanszekerheid kan in het geding komen, als de inzet ervan mis gaat. De signalen voor fundamentele problemen zijn goed te herkennen, omdat we inmiddels lering uit andere organisaties kunnen trekken.

De veelheid van gevaren rond dit speelveld maken de problematieken soms onoverzichtelijk. Denk bijvoorbeeld aan compliance met wetgeving, aansluiting bij de structuur van de organisatie, slechte bouw, introductie van beveiligingszwakheden en verkeerde inzet van techniek. Tijdens deze cursus brengen we structuur in de fundamentele problemen aan, zoeken we aansluiting bij voorbeelden uit de praktijk en pakken we de 'tell-tale signs' van een digitale ramp. Succesvol ingrijpen begint met het onderkennen van problemen.

Doelstelling

Na afloop van dit programma:
1. Herkent u de symptomen van een ICT-ramp en waar deze waar mogelijk te voorkomen;
2. Leert u van ICT-problemen uit het verleden;
3. Stelt u de juiste vragen om problemen helder te krijgen;
4. Kent u scenario's om de problemen op te lossen.

Inhoud

Tijdens de cursus worden niet alleen voorbeelden en kenmerken gegeven. Alle aspecten van gevaren bij ICT-projecten en draaiende systemen worden doorlopen. Naast het leren herkennen van de symptomen staan we ook stil bij het uitsluiten of juist bevestigen van problemen. U krijgt een aantal casussen om mee te oefenen die zijn gebaseerd op daadwerkelijke zaken om door te werken en nader uit te zoeken.

Bestemd voor

(Intern) accountants, auditors, managerial controllers, managers en adviseurs. Eigenlijk iedereen die enige invloed op risicovolle ICT-ondernemingen kan uitoefenen. Van alle deelnemers wordt een actieve houding gevraagd.

Brenno de Winter

ICT-expert. Hij was programmeur, onderzoeksjournalist en veel gevraagd expert en publicist. Zijn specialisatie ligt op het gebied van informatiebeveiliging, hacking, privacy en de ontwikkeling van de informatiemaatschappij.

De cursus vindt plaats in Van der Valk Hotel Utrecht in Utrecht

Adres

Van der Valk Hotel Utrecht Winthontlaan 4 -6 Utrecht Telefoonnummer (030) 800 08 00 E-mailadres Sales@utrecht.valk.nl