Overleg Compliance officers

Deel 1: Wwft *nieuw*

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
16 mei 2019 - Vianen
Tijd
15:00 - 20:00
Prijs
€ 370,00 (leden) / € 420,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Ethiek & regelgeving, Controlepraktijk, Governance, Risk & Compliance
Bestemd voor
Openbaar accountants, MKB-accountants
Niveau
Fundamental
Accountancy
4 pe-uren

16 mei 2019 - Vianen

Als aftrap van een periodiek overleg exclusief voor compliance officers starten we de eerste bijeenkomst met de nieuwe Wwft. Want wat betekent de nieuwe Wwft voor uw accountantsorganisatie en meer specifiek voor u als compliance officer?

Sinds medio juli 2018 is de nieuwe Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) van kracht. Deze was al lang aangekondigd, maar nu is duidelijk welke andere acties worden verwacht van de accountant. Begin 2019 zal de NBA-handreiking 1124 ter consultatie worden voorgelegd. Reden om in mei de wijzigingen door te bespreken en de consequenties daarvan voor uw accountantspraktijk. U bent én inhoudelijk geïnformeerd over de nieuwe Wwft én u bent ervaringen en inzichten van collegaÉs rijker. Een must voor iedere compliance officer!

Aan het einde van deze eerste bijeenkomst bespreken we met elkaar de mogelijke onderwerpen voor de vervolgbijeenkomsten.

Doelstelling

U deelt ervaringen en wisselt inzichten uit met collega's, dit ter verdere verbetering van de kwaliteit van uw accountantsorganisatie en ter versterking van uw rol als compliance officer.

Inhoud

Leja Gouwens bespreekt samen met u de wijzigingen van de Wwft en de consequenties daarvan voor de accountantsorganisatie en meer specifiek voor uw taak als compliance officer.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Het toepassingsbereik van de Wwft
 • Cliëntenonderzoek
 • Meldingsplicht
 • Toezicht, handhaving, dossiervorming en training
 • (concept) NBA-handreiking 1124
 • De discussieleider introduceert verschillende onderwerpen. De deelnemers bespreken deze met elkaar. Hierbij gebruiken we verschillende werkvormen.

  Bestemd voor

  Compliance officers werkzaam voor accountantsorganisaties.

  Leja Gouwens RA werkzaam bij Kriton als adviseur, trainer en coach - betrokken bij het verbeteren van de prestaties van accountants.

  De cursus vindt plaats in Van der Valk Hotel Vianen in Vianen

  Adres

  Van der Valk Hotel Vianen Prins Bernhardstraat 75 Vianen Telefoonnummer 0347325921 E-mailadres sales@vianen.valk.nl