Innoveer soft controls met Gamification

Stimuleer gedragsverandering in uw organisatie

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
15 november 2019 - Nieuwegein
Tijd
09:00 - 17:00
Prijs
€ 650,00 (leden) / € 750,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Performance Management
Bestemd voor
Accountants in business, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
7 pe-uren

15 november 2019 - Nieuwegein

Hoe krijgt u collega's/medewerkers betrokken bij de implementatie van de organisatiestrategie of de maandelijkse control cyclus? Wat zijn werkbare alternatieven voor het jaarplan, de budgetsheet en de maandelijkse standaardrapportages? Deze zijn vaak erg cijfermatig en gericht op de hard controls, maar de boodschap blijft niet hangen en daadwerkelijk gedrag verandert niet. Deze cursus geeft u handvatten om meer rendement te halen uit uw planning en control cyclus door het inzetten van innovatieve spelvormen die echt leiden tot ander gedrag.

Gamification als leervorm wordt steeds vaker ingezet. Iedereen kent wel een 'app' waarin u op speelse manier iets wint of samen iets bouwt. Maar het gaat niet om de techniek, maar om gedragsverandering. Deze cursus leert u simpele maar slimme werkvormen om snel en effectief te sturen op verbetering van soft controls: gedrag van collega's waar u invloed op heeft en die bijdragen aan een verbetering van de besturing van uw organisatie.

Doelstelling

In deze cursus ervaart u zelf hoe makkelijk het is om gamification toe te passen en krijgt u praktische tips en werkvormen om in uw eigen organisatie aan de slag te gaan. U leert welke basisprincipes essentieel zijn voor een optimale impact op gedrag en soft controls en hoe u die kunt organiseren.

Inhoud

Deze training is praktijkgericht: we spelen 3-4 verschillende games. Hierdoor ervaart u zelf de verschillende dimensies van gamification (financieel-, mens- en procesgericht). Dit zijn geanonimiseerde versies van werkelijk ontwikkelde games, waardoor het waarheidsgehalte zeer hoog is. We besteden vervolgens aandacht aan het proces van ontwikkelen, de theorie achter gamification en hoe mensen leren. Het programma start in de ochtend met het doel van gamification en de soorten die u in uw organisatie kunt inzetten om inzichten en/of gedragsverandering te realiseren. U leert welke games effectief zijn in specifieke situaties en wat een goede groepsomvang is. Vervolgens gaan we aan de slag met de eerste game en bespreken de effecten ervan op het gedrag van mensen. Op basis van deze ervaringen kijken we naar essentiële aspecten van een goede game en wat er voor nodig is om die op maat te maken voor uw eigen organisatie. In de middag leggen we uit hoe u met een simpele tool als Excel al snel iets kunt realiseren. Aan het eind van de dag krijgt u een roadmap om een maatwerk game voor uw organisatie te ontwikkelen.

Bestemd voor

Deze cursus is bestemd voor project- en business controllers, cfo's, leidinggevenden en overige professionals. Iedereen die gewenst gedrag voor het goed implementeren van de strategie op een creatieve en leerzame wijze wil stimuleren.

drs. Merlijn Gillissen Drs. Merlijn Gillissen traint en inspireert teams en individuen in binnen- en buitenland. Door zijn inhoudelijke kennis, bedrijfspraktijkervaring en vakdocentschap weet hij deelnemers een unieke smeltkroes van inzichten en toepassingen aan te bieden. Zijn visie en standpunten omtrent strategie, control en verandermanagement brengt hij met opvallende gedrevenheid en humor. Merlijn is oprichter van Decido, een organisatieadviesbureau gespecialiseerd in het implementeren van strategie en begeleiding van grootschalige veranderingen. Merlijn heeft de afgelopen 15 jaar vele verandertrajecten met succes afgerond, bij zowel profit als not-for-profit instellingen. Merlijn is tevens auteur van de boeken "Van Ambitie naar Succes, resultaatsturing in theorie en praktijk", en "Cruise Control" en heeft tientallen artikelen op het gebied van strategie, managementinformatie en control geschreven.
drs. Marcel Kruger Partner Decido

De cursus vindt plaats in Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht in Nieuwegein

Adres

Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht Buizerdlaan 10 Nieuwegein Telefoonnummer (030) 604 48 44 E-mailadres sales@fletcherhotelnieuwegein.nl Website https://www.fletcher.nl