Capita Selecta strategisch management

Instrumenten, denkmodellen en best practices

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
27 september 2019 - Nootdorp
Tijd
13:00 - 20:00
Prijs
€ 595,00 (leden) / € 695,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Strategie
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
6 pe-uren

27 september 2019 - Nootdorp


RC's ontvangen een korting van 100 euro op de prijs voor niet-leden.

Door de toenemende digitalisering verschuift de rol van de financial in business steeds meer op van operationeel naar strategisch. Daarmee groeit de noodzaak om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen het vakgebied strategisch management. De state-of-the-art modellen uit de jaren zeventig van de vorige eeuw, zoals het 5-krachtenmodel en het 7-S model zijn alom bekend, evenals de BHAG en de 'Blue Ocean Strategy' uit de jaren na de millenniumwisseling. Maar wat zijn tegenwoordig de belangrijkste concepten en instrumenten? Agile? Wat zijn hun mogelijkheden en - soms gevaarlijke - beperkingen bij toepassing in de eigen praktijk?

Doelstelling

Deze cursus is erop gericht om in één dag uw strategische kennis up-to-date te brengen en te verdiepen. De eigen praktijk zal daarbij niet uit het oog verloren worden. Ook is de cursus zodanig ingericht dat u inspiratie kunt opdoen aan de hand van voorbeelden van andere organisaties.

Inhoud

U krijgt een compacte update van de mogelijkheden en valkuilen van de belangrijkste strategische instrumenten en denkmodellen. Dit omvat zowel klassiekers als recente concepten en modellen uit de strategisch managementliteratuur. Deze worden tijdens de cursus tot leven gebracht in een interactieve sessie, met voorbeelden, opdrachten en ruimte voor reflectie op het eigen denken en de eigen organisatie.

Bestemd voor

Controllers, accountants in business en externe accountants die betrokken zijn bij strategische vraagstukken of waarbij strategie een belangrijke contextvariabele vormt bij het uitvoeren van de eigen werkzaamheden.

dr. Martijn Rademakers Managing Director Sollcorp, Adjunct Professor of Corporate Strategy, Amsterdam Business School, Universiteit van Amsterdam..

De cursus vindt plaats in Van der Valk Hotel Den Haag-Nootdorp in Nootdorp

Adres

Van der Valk Hotel Den Haag-Nootdorp Gildeweg 1 Nootdorp Telefoonnummer (015) 310 45 45 E-mailadres sales@denhaag.valk.nl