Word gesprekspartner voor ICT-ers

Ken de taal van de programmeur!

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
12 november 2019 - Rotterdam
Tijd
15:00 - 19:30
Prijs
€ 375,00 (leden) / € 425,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, IT & Data
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals, Controllers, Auditor
Niveau
Fundamental
Finance in business
4 pe-uren

12 november 2019 - Rotterdam

RC's ontvangen een korting van 50 euro op de prijs van de niet-leden.

IT is niet meer weg te denken uit het accountantsvak. Of het nu gaat om XBRL, digitale dossiervorming of data-analyse, de afhankelijkheid van software is groter dan ooit tevoren. En de ontwikkeling van die software lijkt steeds sneller te gaan. Wat moet je eigenlijk weten van softwareontwikkeling? Als kinderen op school al moeten leren programmeren, is dat dan ook relevant voor accountants? En zo ja, wat heb ik daaraan en waar begin ik?

Doelstelling

Na deze training heeft u een beter beeld bij veel gebruikte begrippen zoals API's, open source en machine learning. U begrijpt het proces van softwareontwikkeling en de verschillende verschijningsvormen. U bent een betere gesprekspartner voor softwareleveranciers of de IT afdeling. Daarnaast heeft u een betere uitgangspositie voor het zelf (laten) ontwikkelen van software. Dit alles in de context van de dagelijkse praktijk en geïllustreerd aan de hand van voorbeelden van softwarecode.

Inhoud

De training zal bestaan uit:

 • Een toelichting op en discussie over de volgende onderwerpen, waar mogelijk aan de hand van voorbeelden uit de praktijk:
  o Het proces van software ontwikkeling
  o Connectiviteit
  o Security en programmeren
  o Machine Learning
  o Programmeertalen
  o Open Source
 • Programmeren: een aantal onderwerpen leent zich voor uitwerking in daadwerkelijke code. Deelnemers krijgen tijdens de training een programmeeropdracht om te leren denken als een programmeur, te werken met data en het oplossen van andere eenvoudige programmeervraagstukken.
 • Bespreking van goede trainingsresources voor het opdoen van meer ervaring met daadwerkelijk programmeren.

Bestemd voor

Accountants en financials die graag meer willen weten over informatietechnologie en softwareontwikkeling.

drs. Joris Joppe RA

accountant en directeur van softwarebedrijf analys.io BV

Frans van der Meer directeur van softwarebedrijf VDMi BV.

De cursus vindt plaats in Novotel Rotterdam Brainpark in Rotterdam

Adres

Novotel Rotterdam Brainpark K.P. van der Mandelelaan 150 Rotterdam Telefoonnummer (010) 250 90 02 E-mailadres H1134-SB@accor.com Website https://www.accorhotels.com