Persoonlijk kennismanagement

Ontwikkel thought leadership *nieuw*

Details

Cursusduur
2 dagen
Datum en locatie
5, 26 juni 2019 - Utrecht
Tijd
09:30 - 17:00, 09:30 - 17:00
Prijs
€ 995,00 (leden) / € 1.095,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden
Bestemd voor
Accountants in business, MKB-accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
12 pe-uren

5, 26 juni 2019 - Utrecht

Tussen de eerste en tweede trainingsdag krijgt u een aantal praktijkopdrachten. Bent u accountant in business dan kunt u deze gemaakte uren wegschrijven als zelfstudie in uw PE-registratie. RC's ontvangen een korting van 100 euro op de prijs voor niet-leden.

Heeft u uw informatiehuishouding optimaal ingericht? Benut u uw talenten maximaal door slimmer en sneller de juiste informatie te verzamelen en te delen? Weet u exact wat er in uw sector speelt?

Gemiddeld besteden we 19% van onze werktijd aan het verzamelen van informatie en 14% aan het delen van informatie in de vorm van overleggen en vergaderingen. Social media (en social intranet) zijn inmiddels een niet meer weg te denken onderdeel van onze infrastructuur. Als u deze informatiestromen goed beheert, maakt u dit omgevingsbewuster, vergroot u uw ecosysteem en draagt dit bij aan het ontwikkelen van thought leadership.

Doelstelling

Wat levert de training Persoonlijk kennismanagement u op?

  • U vindt snel de juiste informatie zonder dat er sprake is van information overload;
  • U legt makkelijker verbanden die tot verrassende en nieuwe kennis en deskundigheid kunnen leiden;
  • U profileert zich als expert op het gebied van bepaalde vraagstukken

Inhoud

Tijdens de twee trainingsdagen wordt bondige theorie afgewisseld met praktijkoefeningen en een case. U krijgt hierdoor inzicht in de onderliggende dynamiek en ontwerpt voor uzelf een proces waarbij u informatie verzamelt, toetst en deelt. Dit proces is bekend als de seek-sense-share cyclus.

De volgende onderwerpen staan centraal:

  • Effectief persoonlijk kennismanagement: Welke doelstellingen wilt u bereiken? Welke sociale technologieën kunt u gebruiken om effectiever te werken?
  • Omgevingsbewustzijn versterken: hoe gebruikt u rollen en verantwoordelijkheden om te bepalen welke bronnen u gebruikt? Welke tools zet u in om informatie te verzamelen? Met wie gaat u de interactie aan?
  • Informatie toetsen: hoe ziet het proces van informatie toetsen eruit? Welke gebruikerstypen zijn te onderscheiden?
  • Informatie delen en thought leadership ontwikkelen: hoe draagt u bij aan een collectief brein? Wat is 'working out loud' en 'learning out loud'? Hoe zorgt u voor meer verbinding en samenwerking binnen uw organisatie?

Voorafgaand aan de training richt u voor uzelf een aantal social media accounts in (na inschrijving ontvangt u instructies). Denk aan platformen als LinkedIn, Medium, Slideshare, Quora, Twitter, Diigo U gaat werken met newsfeeds. Tussen de eerste en tweede trainingsdag krijgt u een aantal praktijkopdrachten. Via een online community heeft u contact met de andere cursisten.

Na afloop van de training krijgt u 30 dagen microtraining aangeboden (via een app). Dagelijks wordt u enkele minuten getraind zodat de kennis die u hebt opgedaan wordt geborgd. Deze kennis is meteen toepasbaar in uw eigen werksituatie.

Bekijk de video

Bestemd voor

Iedere financiële professional die beter, bewuster en effectiever informatie wil verzamelen en delen en daardoor het beste haalt uit zichzelf en de omgeving.

Bas Hoorn Directeur en hoofdtrainer van Timensionbureau BasHoorn.nl

De cursus vindt plaats in Van der Valk Hotel Utrecht in Utrecht

Adres

Van der Valk Hotel Utrecht Winthontlaan 4 -6 Utrecht Telefoonnummer (030) 800 08 00 E-mailadres Sales@utrecht.valk.nl