Certified Management Accountant (Diploma CMA)

Details

Cursusduur
4 dagen
Datum en locatie
17, 24 april 2020, 8, 15 mei 2020 - Amsterdam
Tijd
09:30 - 16:30, 09:30 - 16:30, 09:30 - 16:30, 09:30 - 16:30
Prijs
€ 975,00 (leden) / € 975,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Strategie, Governance, Risk & Compliance, Performance Management, Finance Operations & Reporting, IT & Data
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
24 pe-uren

17, 24 april 2020, 8, 15 mei 2020 - Amsterdam

Aanmelden: Vrijdag 17 april 2020 start de cursus Diploma CMA. U kunt zich voor 10 april aanmelden door het aanmeldingsformulier Diploma CMA te downloaden en te retourneren naar: cma.sbe@vu.nl.

De eerste 3 dagen zullen plaatsvinden bij de NBA, de laatste dag bij de VU.

De cursus Diploma Certified Management Accountant (CMA) is vooral bedoeld voor afgestudeerde accountants die zich willen verbreden naar het controllersvak of een overstap willen maken naar een functie in het financieel economisch management. Deze cursus is ook nuttig voor Accountants in Business die een theoretische onderbouwing willen. Als management accountant of controller vervult u een financieel-economische functie en bewaakt de economische levensvatbaarheid van de organisatie.

De cursus Diploma CMA is gericht op de Amerikaanse beroepskwalificatie op het gebied van Management Accounting. Het CMA-examen wordt georganiseerd door het Amerikaanse Institute of Management Accountants (IMA). Bij het succesvol afronden van het examen, komt u in aanmerking voor de CMA titel.

Per 1 januari 2020 stelt IMA nieuwe eisen aan het CMA programma. Deze cursus bereidt u voor op de examens vanaf 2020. Meer informatie over het nieuwe programma kunt u vinden op de website van IMA.

Inhoud

De cursus Diploma CMA bestaat uit twee onderdelen (Part 1 & Part 2). U kunt zich in willekeurige volgorde van het onderdeel inschrijven en na afloop het examen afleggen. Part 1 start vrijdag 17 april 2020. Het examen vindt plaats in juni of september/oktober 2020. Part 2 wordt in het najaar van 2020 opnieuw aangeboden. Beide onderdelen moeten binnen 3 jaar afgerond zijn om het diploma CMA te verkrijgen.

CMA Part 1: Financial Planning, Performance and Analytics

 • Planning, Budgeting and Forecasting
 • Performance Management
 • Cost Management
 • Internal Controls
 • Technology and Analytics
 • External Financial Reporting Decisions
CMA Part 2: Strategic Financial Management
 • Decision Analysis
 • Corporate Finance
 • Financial Statement Analysis
 • Professional and Business Ethics
 • Investment Decisions
 • Risk Management

Bestemd voor

Accountants die zich willen verbreden naar het controllersvak of een overstap willen maken naar een functie in het financieel economisch management. Deze cursus is ook nuttig voor Accountants in Business die een theoretische onderbouwing willen.

drs. Elbert de With Drs.Elbert de With, Programmaleider van de PG Certified Management Accountant en Hoofddocent Management Accounting en Financial Statement Analysis bij deze opleiding

De cursus vindt plaats in NBA in Amsterdam

Adres

NBA Antonio Vivaldistraat 2 Amsterdam Telefoonnummer 0203010330 E-mailadres opleidingen@nba.nl Website www.nba.nl