Basisopleiding NLP

Van adviseur naar vertrouwenspersoon

Details

Cursusduur
11 dagen
Datum en locatie
Tijd
09:00 - 11:45, 09:30 - 16:30, 09:30 - 16:30, 09:30 - 16:30, 09:30 - 16:30, 09:30 - 16:30, 09:30 - 16:30, 09:30 - 16:30, 09:30 - 16:30, 09:30 - 16:30, 09:30 - 16:30
Prijs
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, MKB-accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
48 pe-uren

25 maart 2021, 12, 22 april 2021, 19 mei 2021, 18 juni 2021, 7 juli 2021, 10, 24 september 2021 - Baarn

De basisopleiding NLP bestaat uit 8 dagen en wordt in samenwerking met de SRA aangeboden. De opleiding wordt afgesloten met een theorie examen.

Binnen NLP wordt gewerkt met accreditaties. De basisopleiding NLP staat voor het NLP business practitioner met als specialisatie financiële dienstverlening. Aanvullend op deze opleiding kunt u nog extra onderdelen volgen, u ontvangt dan de volledige NLP practitioner accreditatie.

Naast de bijeenkomsten dient u rekening te houden met ca. 2 uur huiswerk per bijeenkomst. De opleiding staat in totaal voor 48 PE-uren.


Wordt vertrouwenspartner door goed aan te sluiten en te verbinden met uw gesprekspartner. Verbinding met de ander begint met verbinding met jezelf.

Als vertrouwenspersoon adviseert u niet alleen, maar probeert u zoveel mogelijk aan te sluiten bij uw gesprekspartner. Aansluiten op de ander gaat over verbinden. U probeert de verbinding te maken met de zaken waar uw gesprekspartner tegenaan loopt. Dit doet u niet alleen door vaardigheden te leren om communicatief goed aan te sluiten.

Met NLP gaat u een aantal slagen dieper, en kijkt u naar uw eigen mentale processen (overtuigingen en mentale scripts) die direct invloed hebben op uw communicatie en gedrag. U wordt zich bewust en krijgt grip hierop waarmee u de verbinding met uzelf vergroot. U zult zien dat hierdoor de verbinding met de ander sterker wordt.

Doelstelling

Deze basisopleiding NLP is speciaal gericht op adviserende en leidinggevende functies. . Dankzij NLP technieken vergroot u uw daadkracht met meer tevreden klanten en collega's als resultaat.

Inhoud

Tijdens de opleiding worden de volgende thema's en modellen behandeld:

  • Leren lezen van non verbale communicatie: rapport, representatiesystemen, oogbewegingen
  • Overtuigen van de ander: miltonmodel, strategiëen, chunken, submodaliteiten
  • Bewustwording van de eigen communicatie: associatie/dissociatie, driestapsdissociatie
  • Effectieve groepscommunicatie: groepsprocessen, leerstijlen, metaforen, presenteren
  • Vertrouwen creëren: rapport, metamodel, ankeren, staten

U leert hoe u nog effectiever kunt zijn in uw luistervaardigheid, in uw manier van presenteren, in uw manier van aansluiting vinden bij anderen, in uw overtuigingskracht, in uw leidinggevende capaciteiten en vooral ook hoe u bij uzelf blijft en tegelijkertijd ruimte biedt aan de ander.

Het leert u ook hoe u cijfers en conclusies en adviezen met uw klant zo bespreekt dat de boodschap beklijft en dat u inzicht biedt in plaats van ruimte voor discussie.

Bestemd voor

Accountants, (belasting)adviseurs, leidinggevenden, management/directie, kantoorleiders, relatiebeheerders werkzaam binnen

Logo NyenrodeBekijk het gehele Leertraject NLP, volg diverse cursussen en opleidingen op het gebied van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) speciaal voor accountants.

drs. Guido Dik Guido Dikbusiness coach en geaccrediteerd internationaal NLP Master Trainer.
Angela Steemers

De cursus vindt plaats in Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht in Nieuwegein

Adres

Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht Buizerdlaan 10 Nieuwegein Telefoonnummer (030) 608 41 22 E-mailadres sales@fletcherhotelnieuwegein.nl Website https://www.fletcher.nl