US GAAP versus IFRS

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
29 oktober 2020 - Vianen
Tijd
09:30 - 17:00
Prijs
€ 475,00 (leden) / € 575,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Finance Operations & Reporting
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
6 pe-uren

29 oktober 2020 - Vianen

RC's ontvangen een korting van EUR 100 op de Prijs voor niet-leden

Voor accountants en financials betrokken bij externe verslaggeving van organisaties met internationale entiteiten.

Bent u betrokken bij de externe verslaggeving van internationale entiteiten? Dan is kennis van IFRS onontbeerlijk. Als daarbij ook sprake is van een Amerikaanse moeder- of dochtermaatschappij, dan moet u ook op de hoogte zijn van de meest in het oog springende verschillen tussen US GAAP en IFRS om allerlei verzoeken te begrijpen en te kunnen toepassen.

Doelstelling

Na afloop van deze cursus heeft u een effectief overzicht van de grootste verschillen tussen IFRS en US GAAP aan de hand van de huidige geldende wet- en regelgeving, IFRS en FASB/SEC regels.

Inhoud

U krijgt op balans- en resultatenrekeningniveau een overzicht en uitleg van de verschillen tussen IFRS en US GAAP voor boekjaren beginnend vanaf 1/1/2018 en volgende. U krijgt inzicht in de opbouw van US GAAP en IFRS en u wordt op de hoogte gebracht van de meest voor de hand liggende wijzigingen middels (digitale) referentiebronnen.

De cursus is thematisch opgebouwd en heeft de vorm van een hoor- en werkcollege. Alle relevante wijzigingen tot vier weken voorafgaand aan de training komen hier aan de orde. Bij US GAAP komen zowel de wijzigingen aan de orde v.w.b. de listed companies als private companies.

Bestemd voor

Financials die verantwoordelijk zijn voor het samenstellen, analyseren of controleren van reporting packs met als grondslag US GAAP/IFRS.

drs. Stefan Betting RA

Stefan Betting drs. Stefan Betting RA, eigenaar/oprichter van Profeda, een organisatie gericht op accountants, advocaten en notarissen. Stefan is tevens docent, examinator en scriptiebegeleider. (internationale) externe verslaggeving bij de Nyenrode Business Universiteit.

De cursus vindt plaats in Van der Valk Hotel Vianen in Vianen

Adres

Van der Valk Hotel Vianen Prins Bernhardstraat 75 Vianen Telefoonnummer 0347325921 E-mailadres sales@vianen.valk.nl