Appreciative Auditing

Audit voor vernieuwing en verbetering

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
6 februari 2020 - Baarn
Tijd
09:30 - 20:00
Prijs
€ 710,00 (leden) / € 795,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, Audit & Assurance
Bestemd voor
Intern accountants, Overige financieel professionals, Auditor, Managerial controllers
Niveau
Advanced
Accountancy
8 pe-uren

Van eerdere deelnemers:

Van kwaliteitscontrole naar kwaliteitscultuur!

Zowel grote als kleinere organisaties hebben de kracht van appreciative auditing ontdekt en ingevoerd. In plaats van focus op "achterom kijken naar wat misgaat", kijken we vooruit, naar wat nodig en gewenst is.

Appreciative Auditing, ook wel waarderend auditen genoemd, is een combinatie van de reguliere auditaanpak aangevuld met de principes van Appreciative Inquiry. Dit is een methode van actieonderzoek die opdrachtgevers helpt om auditresultaten effectief om te zetten naar verbeteracties. Steeds meer auditors, hoger managementteams en leden van audit committees ervaren de kracht van de waarderende aanpak in hun organisatie. Bij een waarderende audit worden auditinterviews dialogen van gecommitteerde mensen in de organisatie, brengt audit inspiratie en vormt het de basis voor het co-creëren van verbetering en vernieuwing.

Waarderend auditen wil absoluut niet zeggen dat er geen oog is voor non-conformiteiten en problemen niet benoemd mogen worden. Deze worden waarderend onderzocht.

Doelstelling

In deze interactieve kleinschalige training (maximaal 16 deelnemers) krijgt u kennis van de zienswijze en aanpak van Appreciative Auditing. We trainen ook de vaardigheden om maximale betrokkenheid en draagvlak te creëren tijdens het auditproces om zo meer draagvlak te krijgen voor uw auditresultaten. U ervaart hoe audit samengaat met gewenste verandering.

Inhoud

De training is praktisch ingestoken. Naast praktijkmateriaal van de docent worden deelnemers uitgenodigd eigen praktijkcases in te brengen.

Na afloop van deze interactieve training:

  • Heeft u kennis van de principes van Appreciative Auditing.
  • Heeft u uw audit toolbox verreikt met de appreciative audit aanpak: Een andere aanpak én adviesrelatie met uw business partners.
  • Bent u in staat om het proces van een appreciative audit te ontwerpen en uit te voeren.
  • Bent u in staat om meer betrokkenheid en draagvlak voor uw auditresultaten te creëren.
  • Heeft u door middel van rollenspelen met een ervaren trainingsacteur zelf ervaren hoe u met een waarderende grondhouding waarderende auditgesprekken voert.
  • Heeft u inzicht verkregen in waarderend rapporteren.
  • Heeft u een eigen praktijkopdracht uitgevoerd en daar feedback op ontvangen.

Deelnemers aan de training ontvangen het handboek Appreciative Inquiry en een trainingsmap met naslag documentatie, voorbeelden en formats. Tijdens de training deelt u inzichten en ervaringen met collega deelnemers en oefent u praktijkopdrachten. Kortom, na deze training beschikt u over de bagage om zelf aan de slag te gaan met waarderend auditen.

Bestemd voor

Intern accountants, auditors, managerial controllers en (kwaliteit) adviseurs betrokken bij of verantwoordelijk voor audits.
Uit ervaring blijkt dat ook controlerend extern accountants profijt hebben van deze training.

Van deelnemers verwachten we een nieuwsgierige en open houding.

Jeannette de Haan-Stoelwinder RO EMIA consultant, coach en trainer. Jeannette heeft meer dan 15 jaar auditervaring en is coauteur van het 'Handboek Appreciative Inquiry'.

De cursus vindt plaats in Landgoed Groot Kievitsdal in Baarn

Adres

Landgoed Groot Kievitsdal Hilversumsestraatweg 19 Baarn Telefoonnummer (035) 683 30 33 E-mailadres info@grootkievitsdal.nl