Positief leiderschap, publieke sector

Leer medewerkers en teams te motiveren *nieuw*

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
29 september 2020 - Amersfoort
Tijd
09:30 - 17:00
Prijs
€ 595,00 (leden) / € 695,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, Strategie
Bestemd voor
Accountants in business, Intern accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Fundamental
Publieke Sector
6 pe-uren

RC en EICPC-leden kunnen zich inschrijven voor de ledenprijs.


Een hoog verzuimcijfer, goede medewerkers die vertrekken of vacatures die niet vervuld worden. Steeds vaker vormen HR-uitdagingen ook een financieel risico voor de organisatie. Wat kan een publieke organisatie doen om als werkgever aantrekkelijk te zijn en blijven voor goed personeel? Hoe help je medewerkers gezond en met plezier te werken? Welke uitdagingen én kansen brengt de corona-crisis in dit opzicht met zich mee?

Positieve organisatiepsychologie geeft op dit soort vraagstukken een wetenschappelijk onderbouwd antwoord voor de praktijk.

Doelstelling

In deze masterclass worden ideeën, modellen, tools en werkvormen aangereikt die gaan over intrinsieke motivatie, vitaliteit, veerkracht en bevlogenheid in publieke organisaties.

We gaan aan de slag met praktische werkvormen die je direct kunt toepassen in de eigen praktijk. We reflecteren op drie niveaus:

   1. Welke invloed heb ik op mijn eigen gemotiveerdheid?
   2. En als manager op de gemotiveerdheid van mijn team?
   3. En welke adviezen kan ik over dit thema geven aan (mede)directieleden?

Inhoud

Tijdens deze masterclass leer je wat positieve organisatiepsychologie is, Wat kan je hiermee in je werk als leidinggevende of sparringpartner van de directie? Leer meer intrinsieke motivatie, vitaliteit, veerkracht en bevlogenheid te creëren in je team of organisatie. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat dit een positieve invloed heeft op je gezondheid, je werkplezier en je prestaties. Uiteindelijk heeft dit een positief effect op op het verzuim, het verloop en je aantrekkelijkheid als werkgever.

Aan de orde komen:

 • Inleiding positieve organisatiepsychologie. Wat is het en waarom is het relevant voor jouw team?
 • Wat maakt medewerkers gemotiveerd? Hoe kan je daarop sturen in een team? (o.a. zelf determinatietheorie van Deci& Ryan)
 • Hoe vergroot je de kans op bevlogenheid en verklein je de kans op burn-out in je team? (o.a. werkstressoren en energiebronnen-model van Schaufeli en Bakker).
 • Hoe help je teams omgaan met tegenslag en verandering? (o.a. G. Kolhrieser en F. Luthans)
 • Met welk gedrag kan een leidinggevende bijdragen aan enerzijds veiligheid en verbondenheid en anderzijds uitdaging en ondernemerschap? (o.a. G. Kohrieser en K. Cameron)
 • Voorafgaand aan de masterclass ontvang je een korte voorbereidende opdracht. Je sluit de dag af met een concreet actieplan.

  Bestemd voor

  Accountants (AA/RA's), (register)controllers (RC's), Certified Public Controllers (CPC's) en andere financiële professionals die werkzaam zijn bij of voor de overheden en organisaties in de (semi-) publieke sector. Deze cursus is ook geschikt voor controlerend accountants, adviseurs en interimmanagers die als financiële professional voor deze sectoren werkzaam zijn

  Sabine Mur Sabine Mur

  Sabine Mur (organisatiepsycholoog) brengt positieve energie en verbinding in organisaties. Ze is gespecialiseerd in vitaliteit en positief leiderschap. Ze verzorgd training en teamcoaching voor leiders en professionals. Sabine stimuleert groei door te werken met methoden uit de organisatie- en positieve psychologie, zoals waarderend onderzoeken, oplossingsgericht werken, sterke kanten, psychologisch kapitaal en secure base leadership. Ze richt de focus steevast op dat wat energie en vertrouwen geeft.

  De cursus vindt plaats in Mercure Hotel Amersfoort Centre in Amersfoort

  Adres

  Mercure Hotel Amersfoort Centre De Nieuwe Poort 20 Amersfoort Telefoonnummer 0332851000 E-mailadres sc@mhac.nl