Kies koers met jouw eigen ontwikkelkompas

Neem de regie in eigen hand

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
18 september 2020 - Nieuwegein
Tijd
09:30 - 17:00
Prijs
€ 495,00 (leden) / € 595,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden
Bestemd voor
Accountants in business, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
6 pe-uren

18 september 2020 - Nieuwegein

Als RC ontvangt u het ledentarief.


Er zijn ruim 90.000 boeken over leiderschap geschreven. Maar hoe ontwikkel je je persoonlijk leiderschap eigenlijk? Dat kan door vier vragen te beantwoorden: waar krijg je energie van? Waar geloof je in en wat wil je bereiken? Wat zijn je talenten en hoe heb je die vertaald in sterkten? En misschien wel de belangrijkste vraag: hoe wil je jezelf ontwikkelen?

In deze eendaagse powerclass word je geholpen om de vier bovenstaande vragen systematisch te beantwoorden. Op basis daarvan formuleer je je leerdoelen en de actiepunten waar je mee aan de slag wilt gaan. Want in tegenstelling tot wat wel eens gesuggereerd wordt, bestaan er geen geboren leiders. Iedereen die daartoe bereid is kan regie over zijn eigen werk en leven nemen. Daar moet je wel wat voor doen. Deze powerclass geeft je een krachtige duw in de goede richting. Zodat je uiteindelijk wordt wie je zou willen zijn.

Doelstelling

Na afloop van deze eendaagse sessie heb je niet alleen een algemeen inzicht in de vier versnellers van leiderschapsontwikkeling, maar heb je ook je 'persoonlijke ontwikkelingskompas' ingevuld. Je weet dan waar je energie van krijgt, wat je ambities zijn, welke talenten je nog verder wilt versterken en wat je ontwikkelingsbehoeften zijn. Op basis daarvan kun je je leerdoelen ontwikkelen en actiepunten bedenken om praktisch mee aan de slag te gaan. Het invullen van het ontwikkelkompas gebeurt aan de hand van korte tests, op basis van zelfreflectie en spiegeling met medecursisten. Op basis van je ontwikkelkompas kun je vervolgens concrete stappen bedenken om jezelf in de praktijk te ontwikkelen. Want uiteindelijk ontwikkel je jezelf het beste door te doen.

Inhoud

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Korte speednotes over persoonlijk leiderschap, de essentie van zelfontwikkeling en inspirerende voorbeelden;
  • Persoonlijk ontwikkelingskompas om jezelf te ontwikkelen zonder jezelf te verliezen;
  • De concrete vertaling van het ontwikkelkompas in leerdoelen en actiepunten.

De gekozen vorm bestaat uit een combinatie van korte en inspirerende momenten van kennisoverdracht ('speednotes'), zelfreflectie en intervisie met andere deelnemers.

Bestemd voor

De sessie is bestemd voor iedere financieel professional die zijn werk en leven een positieve impuls wil geven. Die het gevoel heeft dat hij of zij weliswaar goed functioneert, maar er nog niet helemaal uithaalt wat erin zit. Die door middel van het formuleren van persoonlijke leerdoelen, nieuwe energie wil vinden en nieuwe initiatieven wil ontplooien.

Hans van der Loo Hans van der Loo Hans van der Loo, medeoprichter en eigenaar van Betterday en Energyfinder. Het eerstgenoemde bureau is gespecialiseerd in de realisatie van krachtige en kortcyclische gedragsveranderingen en prestatieverbeteringen, het tweede bureau richt zich op het meten en activeren van energie in teams.

De cursus vindt plaats in Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht in Nieuwegein

Adres

Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht Buizerdlaan 10 Nieuwegein Telefoonnummer (030) 608 41 22 E-mailadres sales@fletcherhotelnieuwegein.nl Website https://www.fletcher.nl