Stamrecht in de BV

*nieuw*

Details

Cursusduur
1 dag
Tijd
15:30 - 17:45
Prijs
Kennisgebied
Fiscaal & Juridisch, Online learning
Bestemd voor
Openbaar accountants, MKB-accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
2 pe-uren

Dit webinar geeft u een praktische handvatten rondom de fiscale mogelijkheden en onmogelijkheden rondom een stamrecht in de BV.

Oudedagsvoorzieningen in de BV waren in het verleden populair. Nu heeft u cliënten met een stamrecht op de balans. Wat zijn de fiscale spelregels omtrent stamrechten en lijfrenten in de BV? Dit webinar biedt u de noodzakelijke kennis en de belangrijkste actualiteiten.

Doelstelling

In dit webinar leert u aan welke fiscale regels de verschillende soorten stamrechten zijn gebonden. U krijgt inzicht in de regelgeving en de uitzonderingen daarop en natuurlijk in de recente rechtspraak. Ook komen sprekende praktijkvoorbeelden aan bod. U zult na het volgen van dit webinar nog alerter zijn op de kansen en risico's van stamrechten en lijfrenten in de BV.

Inhoud

De onderwerpen die behandeld worden zijn afhankelijk van de actualiteit en de ontwikkelingen. De volgende aspecten worden in ieder geval besproken;

  • Stamrecht en lijfrente zijn de regels gelijk?
  • Uw cliënt nadert de pensioengerechtigde leeftijd, wat zijn de fiscale (o))mogelijkheden?
  • Voorbeelden uit de praktijk en actuele rechtspraak

Aan de hand van een heldere uitleg van de regelgeving en praktijkvoorbeelden krijgt u een goed beeld van de fiscale mogelijkheden. De voorbeelden zouden uit uw praktijk kunnen komen en zijn daarmee herkenbaar voor u. U kunt de opgedane kennis dan ook direct inzetten.

Bestemd voor

Mkb-accountants en overige adviseurs die klanten op fiscaal gebied adviseren.

drs. Erik Verkuijlen RB

Erik Verkuijlen

Belastingadviseur verbonden aan het fiscaal adviesbureau Duijd fiscalisten. Hij verzorgt daarnaast regelmatig fiscale cursussen en bijeenkomsten.

De cursus vindt plaats in E-learning in Online

Adres

E-learning 0 Online