Je nadert een kruispunt

Neem je een afslag? *NIEUW*

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
16 oktober 2020 - Utrecht
Tijd
08:30 - 11:30
Prijs
€ 150,00 (leden) / € 200,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, MKB-accountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
3 pe-uren

16 oktober 2020 - Utrecht

Een groeiende groep accountants overweegt een overstap naar een functie buiten de accountancy, heeft die beslissing inmiddels genomen of is al eerder overgestapt. Waar accountants deze stap al hebben gezet, wordt soms snel duidelijk dat de beslissing vaak is genomen op basis van inzichten in en veronderstellingen over de 'nieuwe' omgeving die na de overstap toch anders blijken te zijn. Niet in de laatste plaats omdat er een wat begrensd beeld is van functies in het financieel management en verwachtingen niet uitkomen.

Kom naar deze ontbijtsessie om je veronderstellingen en beelden realistisch te toetsen en het antwoord helder te krijgen op de vraag: blijf je in dezelfde loopbaan of neem je een afslag?

Doelstelling

Het doel van deze compacte oriëntatie is je een praktisch beeld te schetsen van de verschillende rollen waar een accountant in business in terecht kan komen en welke eisen die rollen aan je 'weten, kunnen en zijn' stellen. Rollen en functies die we ook in het perspectief van ontwikkelingen in de financiële functie zetten, zodat je je keuze bepaalt op een juist beeld van wat je kunt verwachten.

Inhoud

We gaan in op het volgende:

  • Ontwikkelingen binnen de financiële functie en hoe je daarop voorsorteert;
  • Rollen binnen de financiële functie, wat ze inhouden en van je vragen;
  • Kort self-assessment op 'weten, kunnen en zijn' om je positie te bepalen;
  • Een persoonlijk 'wapenschild';
  • Je persoonlijke routekaart voor je loopbaanontwikkeling.

Bestemd voor

Deze ontbijtsessie is bedoeld voor RA's en AA's die overwegen om de stap te zetten of recent de stap hebben gezet naar een financieel management- of controllersrol bij een onderneming of instelling en behoefte hebben aan een realistische toetsing van hun veronderstellingen en beelden en het uitstippelen van hun loopbaan.

drs. Jan de Kroon

Jan de Kroon

Jan de Kroon is financieel-bedrijfskundig organisatie-adviseur en oprichter van Improfin. Hij houdt zich bezig met het ontwikkelen van financiële functies en financiële professionals. Jan is inhoudelijk en organisatorisch sparring-partner op directieniveau van uiteenlopende organisaties in profit en non-profit. Zijn stijl is plezierig confronterend en hij zet je aan het denken.

ir. Peter Herfkens MTQM

Peter Herfkens is van huis uit technisch bedrijfskundige en organisatieadviseur en sinds 2008 associate partner van Improfin. Peter houdt zich als trainer/coach bezig met het ontwikkelen van de menskant van organisaties, waaronder financials maar ook management. Hij is een welhaast onuitputtelijke bron van inzichten die hij met humor brengt.

De cursus vindt plaats in Van der Valk Hotel Utrecht in Utrecht

Adres

Van der Valk Hotel Utrecht Winthontlaan 4 -6 Utrecht Telefoonnummer (030) 800 08 00 E-mailadres Sales@utrecht.valk.nl