Process mining in de praktijk

Interactief hands-on webinar

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
20 mei 2021 - Online
Tijd
09:00 - 11:45
Prijs
€ 240,00 (leden) / € 285,00 (niet-leden)
Kennisgebied
IT & Data, Online learning
Bestemd voor
Openbaar accountants, Intern accountants, MKB-accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals, Auditor
Niveau
Advanced
Accountancy
3 pe-uren

RC's genieten van het gereduceerde tarief voor leden.


Van data-analyse naar process mining; processen in kaart brengen. Waar liggen mogelijkheden voor verbetering, hoe sterk is de interne beheersing en krijgt u juist op afstand zicht op de werkelijke processen in uw organisatie?

Een webinar waarin we zowel de rol van de auditor als controller belichten. Zo biedt process mining voor de (controlerend) accountant mogelijkheden om audit werkzaamheden wellicht efficiënter, maar vooral effectiever en met meerwaarde voor de organisatie in te zetten. Want hoe sterk is de AO en IB? Waar liggen risico's en dus waar kunt u processtappen versterken?

Maar ook voor de controller biedt process mining kansen. Door als spin in het web (financiële) informatiestromen in kaart te brengen wordt duidelijk waar efficiency en effectiviteitsverbeteringen mogelijk zijn. Zo kunt u blijven inspelen op nieuwe trends, kansen en uitdagingen.

Doelstelling

Tijdens deze cursus leert u praktische technieken en vergroot u uw vaardigheden door te oefenen met process mining.

Inhoud

Tijdens de webinar gaat u hands-on aan de slag. U pakt, met behulp van een software tool (Minit) een concreet inkoopproces op. Een cases die zowel herkenbaar is voor auditors, accountants als controllers.

  • Introductie process mining
  • Projectaanpak
  • Introductie Minit
  • Casus inkoopproces: hands-on opdrachten

Aan de hand van de case leert u concreet de skills om process mining toe te passen. U krijgt daartoe de beschikking over een process mining tool die u voor beperkte tijd kunt gebruiken en waarmee u kunt oefenen.

Bijzonderheden
Om gebruik te maken van de online trainingslicentie van Minit software heeft u een laptop nodig met toegang tot internet. U ontvangt daartoe tijdens de training nadere instructies.

Aansluitend kunt u de volgende webinars volgen;

  • Data-analyse in de praktijk
  • Visual analytics in de praktijk

Bestemd voor

Controllers, accountants en andere financieel professionals werkzaam binnen het (bredere) assurance en interne controle domein. U bent op zoek naar een concrete en praktische cursus om daadwerkelijk process mining toe te passen.

ing. Marco Hill RE partner bij Coney.
Sanne van der Gulik

De cursus vindt plaats in E-learning in Online

Adres

E-learning 0 Online