Controlling voor accountants

Ontdekkingsreis naar de controller met impact!

Details

Cursusduur
5 dagen
Datum en locatie
29, 30 april 2021, 19, 20, 21 mei 2021 - Wijchen
Tijd
09:30 - 17:00, 09:30 - 17:00, 09:30 - 17:00, 09:30 - 17:00, 09:30 - 17:00
Prijs
€ 3.275,00 (leden) / € 3.500,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, Specials, Performance Management, Finance Operations & Reporting
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, MKB-accountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Fundamental
Finance in business
35 pe-uren

29, 30 april 2021, 19, 20, 21 mei 2021 - Wijchen

Als RC betaalt u het ledentarief.

De cursus is exclusief overnachting


U bent een openbaar accountant en overweegt de overstap naar een onderneming of instelling in de rol van financieel directeur, finance manager of controller. Of u heeft die overstap recent al gemaakt, of gaat hem concreet zetten. Het is dan van belang dat u een stevige en vooral praktische basis heeft onder uw huidige en toekomstige functioneren. Deze masterclass 'Controlling voor accountants' biedt u de praktische inzichten waar u naar op zoek bent, zodat u met vertrouwen uw toekomst tegemoet kunt zien.

Doelstelling

Deze masterclass zorgt voor een compacte maar gedegen aanvulling op uw accountants-opleiding. Het is een gevarieerde en boeiende 'ontdekkingsreis' naar wat een cfo en een controller nodig hebben om de functie met succes en impact uit te voeren. Denk aan onderwerpen als strategie, planning & control en informatiemanagement. Maar ook risico- en treasury management en veranderen en innoveren komen aan bod, evenals de professionele houding. De geboden theoretische basis wordt rijkelijk met praktijktoepassing aangevuld zodat u niet alleen over een goed gevulde gereedschapskist beschikt maar er ook meteen mee aan de slag kunt!

Inhoud

Het programma bestaat uit vijf dagen. Hieronder in het kort de inhoud:

  Dag 1
 • Kick-off: Beroepsoriëntatie en het voorbereiden van de stap
 • Verleden, heden en toekomst van de financiële functie
 • De controller als navigator: strategie & sturing
  Dag 2
 • De controller als monitor: planning & control
 • De controller als decision supporter: Investeringsselectie
  Dag 3
 • De controller als verslaglegger: financial control
 • De controller als processen- en risicomanager
  Dag 4
 • De controller als informatiemanager
 • De controller als treasurer
  Dag 5
 • De controller als change en innovation-agent
 • De controller als professional

Bekijk het programma

Bestemd voor

'Controlling voor Accountants' is bedoeld voor RA's en AA's die de ambitie hebben door te groeien naar een financieel management- of controllersrol bij een onderneming of instelling. Het programma is ook geschikt voor financial controllers die zich bij willen scholen naar een rol als business controller. U ontmoet gelijkgestemden zodat u, naast het opdoen van een inspirerende ervaring, werkt aan een boeiend netwerk van ervaren financiële professionals.

Tijdens deze inspirerende en leerzame masterclass ontmoet u een samenhangende maar bonte verzameling docenten en inleiders; ieder niet alleen zeer deskundig in het eigen vakgebied, maar ook in staat inzichten in de praktijk te delen, waardoor u hetgeen u vandaag leert, morgen al kunt toepassen.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies en vragen, bel of mail 020 - 301 0330 / opleidingen@nba.nl.

drs. Jan de Kroon

Jan de Kroon

Jan de Kroon is financieel-bedrijfskundig organisatie-adviseur en oprichter van Improfin. Hij houdt zich bezig met het ontwikkelen van financiële functies en financiële professionals. Jan is inhoudelijk en organisatorisch sparring-partner op directieniveau van uiteenlopende organisaties in profit en non-profit. Zijn stijl is plezierig confronterend en hij zet je aan het denken.

ir. Peter Herfkens MTQM

Peter Herfkens is van huis uit technisch bedrijfskundige en organisatieadviseur en sinds 2008 associate partner van Improfin. Peter houdt zich als trainer/coach bezig met het ontwikkelen van de menskant van organisaties, waaronder financials maar ook management. Hij is een welhaast onuitputtelijke bron van inzichten die hij met humor brengt.

drs. Barry Derksen MSc MMC CGEIT CISA Barry Derkzen

Barry is associated professor bij Vrije Universiteit Amsterdam en bij Novi University of Applied Sciences en is bij BITTI betrokken als research director.

drs. Hidde van der Wal Hidde van der Wal

Drs. Hidde van der Wal is mede-oprichter van IJsselvliet Strategie & Realisatie, een adviesbureau voor organisatieontwikkeling, en als docent management accounting onder meer verbonden aan de RC-opleiding van UvA en programma's van het NIVE

drs. Chris Smulders Chris Smulders

Chris Smulders heeft na zijn carrière bij een van de voorlopers van EY in verschillende financiële rollen gewerkt bij Volvo Cars, stapte over naar NS en was daar achtereenvolgens betrokken bij M&A, Group Controller, Directeur Inkoop, CFO van NS Reizigers en CFO van Abellio de NS buitenlanddochter. Chris is aan Improfin verbonden als interim professional en coach. Gedurende het programma fungeert hij als 'sidekick'.

De cursus vindt plaats in Golfclub de Berendonck in Wijchen

Adres

Golfclub de Berendonck Weg door de Berendonck 40 Wijchen