Strategie implementatie

Hoe uw strategie gerealiseerd te krijgen

Details

Cursusduur
2 dagen
Datum en locatie
22, 23 april 2021 - Amsterdam
Tijd
09:30 - 17:30, 09:30 - 17:30
Prijs
€ 1.150,00 (leden) / € 1.250,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Strategie
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, Overheidsaccountants, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
13 pe-uren

22, 23 april 2021 - Amsterdam

Als RC ontvangt u het ledentarief.


De meest gestelde vraag van financiële professionals over strategie gaat niet over wat de strategie moet zijn, maar hoe strategie succesvol te implementeren. Aan strategische modellen, boeken, best practices en adviezen is geen gebrek, maar toch verloopt de implementatie bij veel organisaties moeizaam of mislukt zelfs grotendeels. Waardoor loopt het zo vaak mis? Hoe kunt u de belangrijkste valkuilen ontwijken? Met deze tweedaagse cursus krijgt u grip op strategie implementatie, met onder meer een model dat overzicht biedt over het gehele proces, praktische instrumenten en voorbeelden uit de praktijk. Ook is er aandacht voor uw leiderschapsrol bij strategie implementatie. Bovendien gaat u met uw eigen implementatievraagstuk aan de slag. De groep voor deze cursus wordt bewust klein gehouden om zo veel mogelijk aandacht te kunnen besteden aan de issues en vragen die de deelnemers inbrengen.

Doelstelling

Deze cursus vergroot de effectiviteit van financiële professionals in strategische implementatie-processen. Er is aandacht voor zowel de rol van de individuele deelnemer als vraagstukken op strategisch en organisatieniveau. De cursus is zodanig ingericht dat u leert van de docent èn uw mede-deelnemers en - heel belangrijk - dat wat u leert direct kunt toepassen op de situatie in uw eigen organisatie.

Inhoud

Op de eerste dag van de cursus ligt de nadruk op de introductie van een integratief kader / 'kapstok' voor strategie implementatieprocessen. Daarnaast is er aandacht voor verdieping van het strategisch denkvermogen. Met behulp van concepten, instrumenten, cases en voorbeelden leert u belangrijke issues, valkuilen en mogelijkheden sneller en beter te identificeren. De tweede dag van de cursus gaat dieper in op belangrijke onderdelen van het implementatieproces, zoals het mobiliseren van de juiste mensen, het identificeren van tegenstanders en de rol van leiderschap in dit proces.

Bestemd voor

Cfo's, controllers en accountants die betrokken zijn bij strategische implementatievraagstukken, of waarbij strategie implementatie een belangrijke contextvariabele vormt bij het uitvoeren van de eigen werkzaamheden.

dr. Martijn Rademakers Martijn Rademakers

Dr. Martijn Rademakers is Adjunct Professor of Strategy & Organization aan de Amsterdam Business School, Universiteit van Amsterdam. Ook doceert hij aan TIAS School for Business & Society en Rotterdam School of Management. Martijn is daarnaast onafhankelijk adviseur voor organisaties in binnen- en buitenland, waar de nadruk ligt op business innovatie, implementatie en agility. Ook is hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van diverse startups en scale-ups.

De cursus vindt plaats in Leonardo Hotel Amsterdam Rembrandtpark in Amsterdam

Adres

Leonardo Hotel Amsterdam Rembrandtpark Staalmeesterslaan 410 Amsterdam Telefoonnummer 0202070000 E-mailadres events@floor17.nl