Value based management: waardering onderneming

*Vernieuwd*

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
17 juni 2021 - Utrecht
Tijd
09:30 - 17:00
Prijs
€ 495,00 (leden) / € 550,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Performance Management, Finance Operations & Reporting
Bestemd voor
Accountants in business, MKB-accountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Fundamental
Finance in business
6 pe-uren

17 juni 2021 - Utrecht

Als RC ontvangt u het ledentarief

Neem uw eigen laptop mee waarop Excel is geïnstalleerd.


Waarde wordt gecreëerd indien de contante waarde van toekomstige operationele kasstromen verminderd met de benodigde investeringen een positief getal oplevert. Belangrijk is om alle incrementele kasstromen bij de analyse te betrekken en deze contant te maken tegen de gemiddelde vermogenskostenvoet.

Deze systematiek kan worden toegepast bij het beoordelen van investeringsprojecten maar ook bij een bedrijfswaardering. Waardebepaling van een onderneming op basis van kasstromen is de Discounted Cash-Flow (DCF) methode. Corporate finance professionals en investeerders hanteren allen deze methode.

Tijdens deze cursus zult u ervaren dat waardebepaling geen exacte wetenschap is maar een techniek waarbij de uitkomsten worden bepaald door verwachtingen en veronderstellingen. De toekomstvisie bepaalt de uiteindelijke waarde.

Doelstelling

U bent als financieel adviseur actief betrokken bij projecten op het gebied van investeringsbeoordelingen en/of bedrijfswaardering en doet dit op basis van kasstromen. U wilt uw kennis van het begrip 'waarde' en de toepassing van waarderingsmethoden verdiepen.

Inhoud

De cursus is als volgt opgebouwd:

  • De bouwstenen van value based management: kasstromen en de risico afhankelijke vermogenskostenvoet
  • Boekhoudkundige winst versus 'economic profit'
  • Beoordeling van investeringsvoorstellen: methodes en technieken
  • Netto contante waarde (NCW) berekeningen, de interpretatie van uitkomsten en de betekenis van internal rate of return (IRR)
  • Het opstellen van een gevoeligheidsanalyse van de NCW
  • Analyse van de kostenvoet van het vreemd vermogen, het eigen vermogen en de gemiddelde vermogenskostenvoet van het totale vermogen
  • Het voorspellen van kasstromen volgens de indirecte methode
  • Analyse van de verschillen tussen een integraal kasstroomoverzicht en de kasstromen die in een DCF-analyse gebruikt worden
  • De structuur van een DCF-model, de bepaling van het aantal expliciete voorspel periodes, eindwaarde berekeningen, het nut van scenario en gevoeligheidsanalyses en impliciete multiples.

Bestemd voor

Bedrijfsadviseurs, controllers, accountants, financieel managers en analisten. Deze cursus is een introductie op de toepassingen van value based management. Vereiste vaardigheden: kennis van Excel.

Bent u voldoende bekend met de inhoud van deze training en zoekt u verdieping? Bekijk dan de cursus DCF - bedrijfswaardering: daar leert u financiële projecties te vertalen in een DCF-analyse.

Wilt u meer informatie om te bepalen welke cursus het best voldoet aan uw leerbehoefte? Mail naar opleidingen@nba.nl en wij nemen contact met u op.

drs. Frans van Laar

Frans van LaarFrans van Laar heeft 18 jaar ervaring in de financiële sector. Hij is aandelenanalist, investor relations manager en directeur equity research geweest. Frans is sinds 2006 actief als trainer op het gebied van financieel management, waardebepaling van ondernemingen, strategie en bank risico management. Daarnaast adviseert hij MKB-ondernemingen op het gebied van financieel inzicht, waardebepaling en haalbaarheidsanalyses van investeringsplannen.

De cursus vindt plaats in Van der Valk Hotel Utrecht in Utrecht

Adres

Van der Valk Hotel Utrecht Winthontlaan 4 -6 Utrecht Telefoonnummer (030) 800 08 00 E-mailadres Sales@utrecht.valk.nl