Webinar Economische crisis en vooruitzichten

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
22 april 2021 - Online
Tijd
15:00 - 17:00
Prijs
€ 150,00 (leden) / € 200,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Strategie, Online learning
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, MKB-accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
2 pe-uren

22 april 2021 - Online

RC's komen in aanmerking voor de ledenprijs.


Hoe verhoudt deze recessie zich tot eerdere recessies? Gaan we richting inflatie, deflatie of stagflatie? Waarom is de rente eigenlijk zo laag en blijft dat zo? Zal onze economie er fundamenteel anders uitzien wanneer het herstel komt? Nieuwsgierig naar de antwoorden? Schrijf je in voor dit webinar met econoom Han de Jong.

Doelstelling

Naast het dagelijkse nieuws over het coronavirus worden we bestookt met een constante stroom cijfers over de economie die in een diepe recessie is geraakt. Het is belangrijk die economische cijfers in perspectief te plaatsen. Dat gebeurt in dit webinar, zodat je beter begrip krijgt van het reilen en zeilen van de mondiale economie, hoe dat invloed heeft op relevante variabelen zoals de rente en hoe het herstel, dat ongetwijfeld komt, eruit zal zien.

Inhoud

Dit interactieve webinar biedt ruime mogelijkheden voor discussie. Het is opgebouwd uit een aantal blokken:

  • Een 'rondje langs de velden'; hoe hangt de economische vlag er precies bij in Nederland en in het buitenland? Speciale aandacht gaat hier uit naar de diepte van de recessie, hoe abrupt deze is en de reactie van de beleidsmakers, zoals overheden en centrale banken.

  • Hoe verhoudt deze recessie zich tot eerdere recessies? Besproken wordt wat in het verleden de oorzaken van recessies zijn geweest, hoe zich dat vergelijkt met nu en wat dat zegt over het herstel. Het gedrag van consumenten zal een belangrijke factor worden.

  • Gaan we richting inflatie, deflatie of stagflatie? De meningen hierover lopen nogal uiteen. Er zijn dan ook sterke, maar tegengestelde krachten werkzaam.

  • Waarom is de rente eigenlijk zo laag en blijft dat zo? De rente is natuurlijk al langere tijd opmerkelijk laag. Hoe komt dat eigenlijk en hoe beïnvloedt de recessie de ontwikkeling van en de vooruitzichten voor de rente?

  • Zal onze economie er fundamenteel anders uitzien wanneer het herstel komt? Er wordt vaak beweerd dat 'alles nu anders wordt'. Maar is dat ook zo? Wat zullen de meest opvallende fundamentele veranderingen zijn?

Bestemd voor

Dit webinar is bestemd voor iedere financial die op de hoogte wil zijn van (en van gedachte wil wisselen over) actuele economische ontwikkelingen en vooruitzichten.

Han de Jong Han de Jong Zelfstandig econoom en 'huiseconoom'. Han was tot 2019 Chief Economist bij de ABN AMRO Bank. Daarvoor bekleedde hij verschillende functies binnen en buiten ABN AMRO, waaronder hoofd van het Investment Strategy-team van ABN AMRO Asset Management. Daarnaast was Han tussen 2008 en 2018 lid van de beleggingscommissies van enkele Nederlandse pensioenfondsen. Verder doceert Han Advanced Asset Allocation aan het RBA programma aan de VU in Amsterdam en is hij betrokken hij een aantal opleidingen van het Executive Programme van Nyenrode. Han is op dit moment ook lid van de beleggingscommissies bij enkele family offices en een stichting en schrijft hij column op zijn eigen site en bij fondsnieuws.nl

De cursus vindt plaats in E-learning in Online

Adres

E-learning 0 Online