IPPA: Integrated People-Process Audit

Voor aandacht voor cultuur- en gedragsaspecten

Details

Cursusduur
2 dagen
Datum en locatie
5, 12 oktober 2021 - Doorn
Tijd
09:30 - 16:30, 09:30 - 16:30
Prijs
€ 1.995,00 (leden) / € 1.995,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Governance, Risk & Compliance, Audit & Assurance
Bestemd voor
Intern accountants, Auditor
Niveau
Advanced
Accountancy
13 pe-uren

5, 12 oktober 2021 - Doorn

Voor internal auditors die aandacht willen besteden aan cultuur- en gedragsaspecten en dit willen integreren binnen de reguliere audit. ACS ontwikkelde daartoe een systematiek onder de naam IPPA.

IPPA (Integrated People-Process Audit) staat voor:

  • Een audit naar de kwaliteit van de beheersmaatregelen met expliciete aandacht voor de wijze waarop betrokken organisatieleden deze ervaren en de gevolgen die dat voor de organisatie heeft.
  • Geeft gerichte informatie over gedrag en cultuur in relatie tot het auditobject.
  • Is gebaseerd op maatwerkreferentiekaders.
  • Onderzoekt het auditobject vanuit meerdere perspectieven en gezichtspunten.
  • Leidt tot een gefundeerd oordeel van de auditors over alle kritische people-process combinaties.

Daartoe zijn 80 gedragsaspecten vertaald in beoordelingscriteria en interviewvragen. Tijdens deze 2daagse blended training ontvangt u de toolbox om succesvol een IPPA uit te voeren. Na afloop heeft u toegang tot de IPPA-database.

Doelstelling

Deelnemers die het programma hebben doorlopen zijn in staat om in hun eigen organisatie succesvol een IPPA uit te voeren. Zij beschikken daartoe over de benodigde kennis over de IPPA systematiek en hebben vaardigheden getraind op het gebied van communicatie, interviewvaardigheden en rapportage.

Inhoud

Het IPPA training- en opleidingsprogramma is opgezet als 'blending learning' waarbij voorafgaand aan de classroom training een e-learning module wordt aangeboden. Tijdens de classroom trainingen staat de toepassing van de e-learning centraal.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. de auditmethodiek met bijbehorende toolbox, communicatieve en interviewvaardigheden, rapportagevormen en terugkoppeling.

Aan de hand van een doorlopende 'real life' casus worden alle onderdelen van IPPA doorlopen. Alle vaardigheden die nodig zijn om deze daarna zelfstandig uit te kunnen voeren komen aan de orde en worden geoefend.

Bestemd voor

Intern accountants, auditors die aandacht willen besteden aan cultuur- en gedragsaspecten binnen de reguliere audits naar kwaliteit van de interne beheersing.

drs. Jan Otten kerndocent post-initiële opleiding internal/operational auditing Erasmus Universiteit Rotterdam, partner bij gerenommeerd adviesbureau

De cursus vindt plaats in Kasteel Moersbergen in Doorn

Adres

Kasteel Moersbergen Moersbergselaan 17 Doorn Telefoonnummer (0343) 52 41 11 E-mailadres info@acs.nl