Non-financial reporting voor financials – advanced

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
8 juli 2021 - Utrecht
Tijd
09:30 - 17:00
Prijs
€ 495,00 (leden) / € 550,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Finance Operations & Reporting
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, MKB-accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Fundamental
Finance in business
6 pe-uren

8 juli 2021 - Utrecht

Als RC ontvangt u het ledentarief


Steeds meer organisaties zijn er van overtuigd dat er meer nodig is dan alleen financiële rapportages en zijn op zoek naar hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. En de maatschappij verwacht dat ook steeds meer. Sterker nog, een organisatie loopt mogelijk risico's als hier geen rekening mee wordt gehouden. Aan financials wordt gevraagd hierover te rapporteren en aan te geven hoe de organisatie zich hierin kan verbeteren.

Hoe vertaal je een wens om meer maatschappelijk relevant te zijn naar concrete rapportages, verbetervoorstellen en een goede dialoog in de organisatie? Hoe zet je jouw organisatie in beweging? En hoe beïnvloed je als financial je collega's?

Deze advanced cursus is bedoeld om concreet aan de slag te gaan met MVO rapportering en het sturen op deze doelstellingen. Voor financials die nog niet bekend zijn met de terminologie, wet- en regelgeving en andere MVO kaders, bieden we de basis cursus

Non-financial reporting voor financials - Het krachtenveld in beeld

Doelstelling

We gaan in deze cursus aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • inzicht krijgen in wat er nodig is om mensen in beweging te krijgen op het gebied van meten van maatschappelijke impact
  • leren hoe je als financial je invloed aanwendt om vervolgens grip te houden op de verandering naar meer duurzaamheid
  • hoe te sturen op MVO en de verschillende soorten rapportages die je daarbij kunt gebruiken
  • leren welke stijl en dialoogvorm past bij de diverse manieren van rapporteren
  • grip krijgen op de manieren om MVO in een proces van continue verbetering te borgen
  • inzicht krijgen in wie welke rol heeft als het gaat om sturen op MVO en wat van deze rollen mag worden verwacht

Inhoud

Je bent bekend met MVO. Je wilt graag aan de slag om met jouw organisatie meer impact te maken. Deze training is vooral bedoeld voor financials die verder willen gaan dan puur de cijfertjes en vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid het denken over MVO in hun organisatie op een hoger niveau willen brengen.

Bestemd voor

Je bent als financial (controller, accountant in business, cfo) werkzaam bij een middelgrote organisatie en wilt verder dan financial control; je wilt vanuit je vakgebied bijdragen aan een duurzame samenleving. Deze training is ook geschikt als je bij gemeente, provincie, ZBO werkt.

drs. Erwin Jonkeren Erwin Jonkeren

is bedrijfskundige en werkt als organisatieadviseur voor Decido. Van hieruit werkt hij voornamelijk bij klanten aan het inrichten van effectieve besturing van de organisatie met behulp van dashboards en rapportages.

drs. Nienke Leenstra Nienke Leenstra

Nienke Leenstra werkt ruim 4 jaar als strategisch adviseur bij Decido en houdt zich bezig met waardegedreven organisaties. Het vormen van een gedegen (waardegedreven) strategie en de implementatie hiervan, inclusief de soms bijkomstige cultuurverandering, vormen voor haar een leuke uitdaging. In haar vorige loopbaan heeft zij zich bezig gehouden met materialiteitsanalyses en geïntegreerde rapportages. Zij heeft deelgenomen aan de executive leergang Corporate Social Responsibility aan de Erasmus Universiteit.

De cursus vindt plaats in Van der Valk Hotel Utrecht in Utrecht

Adres

Van der Valk Hotel Utrecht Winthontlaan 4 -6 Utrecht Telefoonnummer (030) 800 08 00 E-mailadres Sales@utrecht.valk.nl