Impact digitalisering op rol van controller

Onderdeel van Dynamische sturing in turbulente tijden. Een innovatieve serie

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
8 juli 2021 - Utrecht
Tijd
10:00 - 19:00
Prijs ex. btw
€ 550,00 (leden) / € 650,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, Performance Management
Bestemd voor
Accountants in business, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
7 pe-uren

8 juli 2021 - Utrecht

De cursus Slagvaardig acteren en veranderen als controller maakt deel uit van de innovatieve serie 'Dynamische sturing in turbulente tijden'. Bekijk het programma.

Als RC kom je in aanmerking voor het ledentarief.


Het 'gewenst gedrag' van medewerkers en de effectiviteit van de verschillende leiderschapsstijlen verschilt. Met praktijkvoorbeelden van een reclamebedrijf, een bank, een productiebedrijf en een call center wordt aangetoond hoe die kunnen verschillen. Het vastleggen van de missie, visie en waarden is daarom niet voldoende. Met spelregels en indicatoren wordt duidelijk wat het betekent voor de werkvloer.

De controller vervult hierbij een cruciale rol die verandert. Door digitalisering wordt het rapporteren, controleren, analyseren, plannen en budgetteren grotendeels geautomatiseerd. De harde skills worden gedigitaliseerd. Er wordt steeds vaker een beroep gedaan op de soft skills van de controller.

Doelstelling

Tijdens de cursus gaan we aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Ervaren hoe je de missie, visie en waarden kan concretiseren in spelregels en indicatoren
  • Inzichten opdoen hoe gewenst gedag verschilt per type organisatie
  • Ideeën en tools opdoen voor flexibel ontwikkelen door te exploreren
  • Helder krijgen over hoe invulling te geven aan de rol van regisseur in dynamische sturing
  • Vertaalslag maken naar de benodigde competenties van de controller in die rol

Inhoud

We bestuderen en oefenen met de elementen van slagvaardig acteren. En wat er bij komt kijken om flexibel ontwikkelen daadwerkelijk de ruimte te bieden in de eigen organisatie. Vervolgens maken we de vertaalslag naar de rol en de verantwoordelijkheden van de controller: wat heb je aan kennis en competenties nodig om hier goed invulling aan te geven?

Voorbereiding
Als voorbereiding bestudeer je specifieke hoofdstukken uit het boek Dynamische sturing in turbulente tijden. Tijdens de cursus zal deze stof als bekend worden verondersteld. De leestijd bedraagt ongeveer 1,5 tot 2 uur en daarnaast bekijk je een video. Het boek 'Dynamische sturing in turbulente tijden' (ISBN 978-94-6215-702-6) is niet bij de cursusprijs inbegrepen en dient door de deelnemer zelf te worden aangeschaft.

Het boek kun je bestellen via deze link.

Bestemd voor

Accountant in business, controllers en overige financieel professionals.

Interesse in de andere cursussen uit de serie Dynamische sturing? Bekijk ze hieronder:
Data & drijfveren: managen van waardevolle data
Sturen met bedrijfsactiviteitenmodel + strategymap

Fred Conijn RA Fred Conijn

Fred is managing consultant bij DynamicControl.NL. Hij heeft meer dan 38 jaar praktijkervaring, op het gebied van Finance & Control, besturing van organisaties en de inrichting van informatievoorzieningen. Hij is dé expert in Nederland op het gebied van het toepassen van dynamic control. Fred is verbonden geweest aan de business universiteit Nyenrode als docent Management Control. In 2014 heeft hij het 'Business Design Developing Expert Program' van de Henley Business School afgerond. Sinds 1997 doet Fred onderzoek naar ontwikkelingen in de besturing van organisaties. Zijn praktijkervaringen en onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in meer dan honderd artikelen en zes boeken. Fred is de auteur van het boek 'Aan de slag met dynamic control'. Fred behandelt de stof uit het boek en begeleidt de deelnemers bij het toepassen en bedrijfsspecifiek maken voor hun eigen organisatie.

De cursus vindt plaats in Van der Valk Hotel Utrecht in Utrecht

Adres

Van der Valk Hotel Utrecht Winthontlaan 4 -6 Utrecht Telefoonnummer (030) 800 08 00 E-mailadres Sales@utrecht.valk.nl