Strategisch leiderschap

visionair en/of pragmaticus?

Details

Cursusduur
2 dagen
Datum en locatie
24 november 2021, 8 december 2021 - Den Dolder
Tijd
09:00 - 17:00, 09:00 - 17:00
Prijs ex. btw
€ 1.295,00 (leden) / € 1.495,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, Strategie
Bestemd voor
Accountants in business, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Expert
Finance in business
14 pe-uren

24 november 2021, 8 december 2021 - Den Dolder

Een succesvolle strategie kun je niet uitrekenen, niet plannen en al helemaal niet uitbesteden aan consultants. Strategievorming is handwerk - een taak voor leiders. Bij strategieontwikkeling en -implementatie gaat het om het op elkaar afstemmen van verschillende units en stakeholders en het engageren van mensen in de organisatie om een bepaalde kant op te bewegen. Het gaat om het creëren van gezamenlijke beelden en het omarmen van een gedeelde ambitie. Het gaat minder om 'Excel' en veel meer over het leiden van mensen door exploratie-, leer- en veranderprocessen.

Doelstelling

Dit programma op expert-niveau is erop gericht de effectiviteit van jouw strategisch leiderschap te verhogen door jouw inzicht in strategievormingsprocessen te vergroten en jouw leiderschapsstijl te versterken.

In deze cursus gaan we aan de slag met de volgende leerdoelen:

 • Verhogen van effectiviteit van het (eigen) strategisch leiderschap
 • Vergroten van inzicht in strategievormingsprocessen
 • Versterken van de eigen leiderschapsstijl
 • Inhoud

  Binnen het thema leiderschap, zal in dit programma de nadruk liggen op strategisch leiderschap - het mobiliseren van mensen in de organisatie om een strategische koers uit te stippelen en te verwezenlijken. De kernvraag is hoe een financieel manager een leiderschapsrol kan vervullen in het ontwikkelen en implementeren van strategie. Hierbij is het benodigde leiderschap niet alleen gericht op medewerkers, maar ook op collega's en hogere managementlagen/toezichthouders.

  Drie thema's zullen hierbij aan de orde komen:

  • Jouw strategieproces. Hoe verloopt het proces van strategieformulering, implementatie en verandering en hoe moet jij als leider hierop inspelen om effectief te zijn?
  • Jouw strategisch leiderschapsagenda. Waar moet jij je als leider tegenaan bemoeien en energie in steken? Wat zijn de prioriteiten waarop een leider moet focussen?
  • Jouw strategisch leiderschapsstijl. Wat voor strategisch leiderschapsstijl heb jij nodig gezien de situatie, de mensen en de strategische doelstellingen? En hoe verhoudt deze stijl zich met jouw voorkeursstijl?

  In dit programma zijn theorie en praktijk nauw vervlochten. Je werkt aan je eigen case en leiderschapsstijl. Tussen de twee bijeenkomsten werk je aan je eigen case en stel je een leiderschapsontwikkelingsplan voor jezelf op.

  Door de interactieve opzet en de vertrouwelijke uitwisseling van ervaringen heeft de groep maximaal 16 deelnemers met een senior executive profiel.

  Je ontvangt het boek Leadership Agility (Wendbaar Leiderschap) van Ron Meyer.

  Lees hier de omslag van het boek Leadership Agility

  Bestemd voor

  Senior financial executives.

  prof. dr. Ron Meyer Ron Meyer Ron Meyer is directeur van de Center for Strategy & Leadership, een internationaal advies- en opleidingsorganisatie. Tevens is hij hoogleraar Strategisch Leiderschap bij Tias School for Business & Society, Universiteit van Tilburg, en bij Antwerp Management School, Universiteit Antwerpen, waar hij onderzoek doet op het gebied van strategie en leiderschap, en doceert in diverse masters programma's. Als consultant werkt hij met organisaties aan vraagstukken zoals concernstrategie, organisatieontwikkeling, internationalisering, innovatie en leiderschapsontwikkeling. Hij heeft vele artikelen en boeken geschreven, waaronder het strategietekstboek Strategy - Process, Content, Context: An International Perspective, waarvan meer dan 250.000 exemplaren zijn verkocht. Zijn meest recente boek is Leadership Agility: Developing Your Repertoire of Leadership Styles.

  De cursus vindt plaats in Hotel Ernst Sillem Hoeve in Den Dolder

  Adres

  Hotel Ernst Sillem Hoeve Soestdijkerweg 10 -b Den Dolder Telefoonnummer (035) 666 85 41 E-mailadres receptie@esh.nl