Strategisch leiderschap

Bent u een visionair en pragmaticus?

Details

Cursusduur
2 dagen
Datum en locatie
24 november 2021, 8 december 2021 - Den Dolder
Tijd
09:00 - 17:00, 09:00 - 17:00
Prijs ex. btw
€ 1.295,00 (leden) / € 1.495,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, Strategie
Bestemd voor
Accountants in business, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Expert
Finance in business
14 pe-uren

24 november 2021, 8 december 2021 - Den Dolder

Als RC ontvangt u het ledentarief


Een succesvolle strategie kunt u niet uitrekenen, niet plannen en al helemaal niet uitbesteden aan consultants. Strategievorming is handwerk - een taak voor leiders. Bij strategieontwikkeling en -implementatie gaat het om het op elkaar afstemmen van verschillende units en stakeholders en het engageren van mensen in de organisatie om een bepaalde kant op te bewegen. Het gaat om het creëren van gezamenlijke beelden en het omarmen van een gedeelde ambitie. Het gaat minder om 'Excel' en veel meer over het leiden van mensen door exploratie-, leer- en veranderprocessen.

Doelstelling

Dit programma op expert-niveau is erop gericht de effectiviteit van uw strategisch leiderschap te verhogen door uw inzicht in strategievormingsprocessen te vergroten en uw leiderschapsstijl te versterken.

Inhoud

Binnen het thema leiderschap, zal in dit programma de nadruk liggen op strategisch leiderschap - het mobiliseren van mensen in de organisatie om een strategische koers uit te stippelen en te verwezenlijken. De kernvraag is hoe een financieel manager een leiderschapsrol kan vervullen in het ontwikkelen en implementeren van strategie. Hierbij is het benodigde leiderschap niet alleen gericht op medewerkers, maar ook op collega's en hogere managementlagen/toezichthouders.

Drie thema's zullen hierbij aan de orde komen:

  • Uw strategieproces. Hoe verloopt het proces van strategieformulering, implementatie en verandering en hoe moet u als leider hierop inspelen om effectief te zijn?
  • Uw strategisch leiderschapsagenda. Waar moet u zich als leider tegenaan bemoeien en energie in steken? Wat zijn de prioriteiten waarop een leider moet focussen?
  • Uw strategisch leiderschapsstijl. Wat voor strategisch leiderschapsstijl heeft u nodig gezien de situatie, de mensen en de strategische doelstellingen? En hoe verhoudt deze stijl zich met uw voorkeursstijl?

In dit programma zijn theorie en praktijk nauw vervlochten. U werkt aan uw eigen case en leiderschapsstijl. Tussen de twee bijeenkomsten werkt u aan uw eigen case en stelt u een leiderschapsontwikkelingsplan voor uzelf op.

Door de interactieve opzet en de vertrouwelijke uitwisseling van ervaringen heeft de groep maximaal 16 deelnemers met een senior executive profiel.

U ontvangt het boek Leadership Agility (Wendbaar Leiderschap) van Ron Meyer.

Bestemd voor

Senior financial executives.

prof. dr. Ron Meyer

Ron Meyerhoogleraar Strategisch Leiderschap TIAS en managing director Center for Strategy & Leadership.

De cursus vindt plaats in Hotel Ernst Sillem Hoeve in Den Dolder

Adres

Hotel Ernst Sillem Hoeve Soestdijkerweg 10 -b Den Dolder Telefoonnummer (035) 666 85 41 E-mailadres receptie@esh.nl