Webinar Appreciative Auditing

Audit voor vernieuwing en verbetering

Details

Cursusduur
4 dagen
Datum en locatie
28 oktober 2021, 4, 11, 18 november 2021 - Online
Tijd
09:00 - 11:30, 09:00 - 11:30, 09:00 - 11:30, 09:00 - 17:00
Prijs ex. btw
€ 995,00 (leden) / € 1.080,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, Audit & Assurance
Bestemd voor
Intern accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals, Controllers, Auditor
Niveau
Advanced
Accountancy
11 pe-uren

28 oktober 2021, 4, 11, 18 november 2021 - Online

De training bestaat uit 4 lesdagen waarvan de eerste 3 dagen online worden georganiseerd. Dag 4 wordt fysiek georganiseerd bij Van der Valk Hotel Utrecht.


Zowel grote als kleinere organisaties hebben de kracht van appreciative auditing ontdekt en ingevoerd. In plaats van focus op "achterom kijken naar wat misgaat", kijken we vooruit, naar wat nodig en gewenst is.

Appreciative Auditing, ook wel waarderend auditen genoemd, is een combinatie van de reguliere auditaanpak aangevuld met de principes van Appreciative Inquiry. Dit is een methode van actieonderzoek die opdrachtgevers helpt om auditresultaten effectief om te zetten naar verbeteracties. Steeds meer auditors, hoger managementteams en leden van audit committees ervaren de kracht van de waarderende aanpak in hun organisatie. Bij een waarderende audit worden auditinterviews dialogen van gecommitteerde mensen in de organisatie, brengt audit inspiratie en vormt het de basis voor het co-creëren van verbetering en vernieuwing.

Waarderend auditen wil absoluut niet zeggen dat er geen oog is voor non-conformiteiten en problemen niet benoemd mogen worden. Deze worden waarderend onderzocht.

Doelstelling

In deze interactieve kleinschalige training (maximaal 16 deelnemers) krijgt u kennis van de zienswijze en aanpak van Appreciative Auditing. We trainen ook de vaardigheden om maximale betrokkenheid en draagvlak te creëren tijdens het auditproces om zo meer draagvlak te krijgen voor uw auditresultaten. U ervaart hoe audit samengaat met gewenste verandering.

Deze training sluit bijvoorbeeld aan bij de volgende leerdoelen;

-   Vergroten van uw persoonlijke effectiviteit
-   Lerend vermogen van uw organisatie vergroten en uw rol als auditor daarin.
-   Vergroten van de impact van uw audits.
-   Bijdrage leveren aan kwaliteitsimpuls binnen uw organisatie.

Inhoud

De training is praktisch ingestoken. Naast praktijkmateriaal van de docent worden deelnemers uitgenodigd eigen praktijkcases in te brengen.

Na afloop van deze interactieve training:

  • Heeft u kennis van de principes van Appreciative Auditing.
  • Heeft u uw audit toolbox verreikt met de appreciative audit aanpak:Een andere aanpak én adviesrelatie met uw business partners.
  • Bent u in staat om het proces van een appreciative audit te ontwerpen en uit te voeren.
  • Bent u in staat om meer betrokkenheid en draagvlak voor uw auditresultaten te creëren.
  • Heeft u door middel van rollenspelen met een ervaren trainingsacteur zelf ervaren hoe u met een waarderende grondhouding waarderende auditgesprekken voert.
  • Heeft u inzicht verkregen in waarderend rapporteren.
  • Heeft u een eigen praktijkopdracht uitgevoerd en daar feedback op ontvangen.

Deelnemers aan de training ontvangen het boek Veranderen met Appreciative Inquiry en een trainingsmap met naslag documentatie, voorbeelden en formats. Tijdens de training deelt u inzichten en ervaringen met collega deelnemers en oefent u praktijkopdrachten. Kortom, na deze training beschikt u over de bagage om zelf aan de slag te gaan met waarderend auditen.

Bestemd voor

Intern accountants, auditors, managerial controllers en (kwaliteit) adviseurs betrokken bij of verantwoordelijk voor audits. Uit ervaring blijkt dat ook controlerend extern accountants profijt hebben van deze training.

De training bestaat uit 4 lesdagen waarvan de eerste 3 dagen online worden georganiseerd. Dag 4 wordt fysiek georganiseerd in de omgeving van Baarn. De locatie wordt binnenkort bekend gemaakt.

Van deelnemers verwachten we een nieuwsgierige en open houding.

Jeannette de Haan RO EMIA

Jeanette de Haan

Jeannette de Haan is consultant, coach en trainer. Jeannette heeft ruime ervaring met waarderend auditen, waarderend ontwikkelen en waarderend actieonderzoek en brengt meer dan 20 jaar audit-, onderzoek-, proces-, kwaliteit-, governance en verandermanagementervaring mee die ze heeft opgedaan in zowel de profit- als de nonprofitsector.

Met haar scherpe onderzoekende blik werkt zij relationeel met de zichtbare en onzichtbare lagen van informatie in organisaties. Haar werkwijze kenmerkt zich door het gebruik van afwisselende methoden en werkvormen, veel interactie en een positieve energie en altijd vanuit haar motto: zien, raken en doen. Zij is coauteur van het 'Handboek Appreciative Inquiry' en schreef onlangs samen met haar collega's het boek "Veranderen met Appreciative Inquiry".

De cursus vindt plaats in E-learning in Online

Adres

E-learning 0 Online