Datagedreven dynamische sturing

Details

Cursusduur
2 dagen
Datum en locatie
19, 26 november 2021 - Breukelen Ut
Tijd
10:00 - 18:15, 10:00 - 16:15
Prijs ex. btw
€ 995,00 (leden) / € 1.200,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, Strategie
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Overheidsaccountants, Controllers, Auditor
Niveau
Advanced
Finance in business
16 pe-uren

19, 26 november 2021 - Breukelen Ut

Verplicht onderwerp 2021: Met het volgen van dit programma adresseer je een mogelijk thema binnen het verplicht onderwerp 2021: Continuïteit. Lees meer over het verplichte onderwerp 2021: Continuïteit.

Als RC kom je in aanmerking voor het ledentarief.


Niemand weet wat er gaat veranderen en wanneer. Eén ding staat als een paal boven water: veranderingen worden ingrijpender èn gaan steeds sneller. Neem bijvoorbeeld de coronacrisis: tijdens deze crisis blijken sommige organisaties verbazingwekkend snel in staat de -of een andere!- draad weer op te pakken. Bij anderen is het een chaos geworden. Wat kunnen wij hiervan leren en wat kunnen we er vervolgens mee in onze eigen organisatie?

Tijdens de cursus Datagedreven dynamische sturing staan de volgende vragen centraal:

  • Hoe stel ik mijn mensen in staat snel en daadkrachtig op te treden óók als omstandigheden ineens ingrijpend veranderen?
  • Welke veranderingen moeten doorgevoerd in managementstijl, allocatie van middelen, verantwoordelijkheden en informatiesysteem?
  • Welke data stellen medewerkers in staat het gewenste gedrag te vertonen, hoe wordt dat meetbaar en hoe manage ik die die data?
  • Hoe ontwikkel ik een dynamisch besturingssysteem, dat flexibel omgaat met veranderingen en waarbij we blijven leren??

Lees hier het interview met Fred Conijn

Beluister de podcast van Fred Conijn

Doelstelling

Tijdens deze cursus gaan we aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Inzicht opdoen in de toegevoegde waarde van dynamische sturing en welke veranderingen dat vraagt
  • Duidelijkheid krijgen hoe empowerment de sturing slagvaardiger maakt en hoe je dat toepast
  • Ontwikkelen van een bedrijfsactiviteitenmodel voor de eigen organisatie
  • Concretiseren van gewenst gedrag en oorzaak-gevolg relaties in een strategymap
  • Toepassen van het denken in data & drijfveren en het managen van waardevolle data
  • Ervaring met het ontwikkelen van een praktische aanpak en inzetten van bouwstenen voor dynamische sturing

Inhoud

Speciaal voor deze opleiding is een video ontwikkeld die de basis uitlegt van de Dynamische sturing gedachtengoed en de context biedt waarom het juist nù zo belangrijk is.

Daarnaast maakt het boek 'Dynamische sturing in turbulente tijden' onderdeel uit van het programma. De praktijkvoorbeelden in het boek bieden duidelijke handvatten voor het maken van de vertaalslag naar de eigen, dagelijkse praktijk.

Dynamische Sturing in turbulente tijden

In het eerste deel van het boek vind je praktische visies en toepassingen op het gebied van dynamische sturing. De praktijkvoorbeelden maken de theorie levendig en faciliteren de vertaalslag naar de eigen situatie. Het tweede deel van het boek beschrijft per bouwsteen de aanpak om een dynamisch besturingssysteem te ontwikkelen. Dat maakt dit boek uniek: om dit goed te beschrijven, moet je het namelijk zelf hebben gedaan.


Tijdens de cursus ga je aan de slag met je eigen praktijkcasus om dynamische sturing toe te passen. Het uitwisselen van ervaringen met mede-deelnemers en collega's staat daarbij centraal. Onder het mom van 'voordoen, samen doen, zelf doen' en 'blended learning' wordt een optimale impact bereikt in slechts 4 dagdelen (2 dagen).

programma Dynamische sturing

Bestemd voor

Accountants in business, controllers en overig financieel professionals.

Fred Conijn RA Fred Conijn

Fred is managing consultant bij DynamicControl.NL. Fred is verbonden geweest aan de business universiteit Nyenrode als docent Management Control. In 2014 heeft hij het 'Business Design Developing Expert Program' van de Henley Business School afgerond. Sinds 1997 doet Fred onderzoek naar ontwikkelingen in de besturing van organisaties.

Zijn praktijkervaringen en onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in meer dan honderd artikelen en zeven boeken. Zij laatste boek 'Dynamische sturing in turbulente tijden' is in mei 2021 verschenen. Fred behandelt de stof uit het boek en begeleidt de deelnemers bij het toepassen en bedrijfsspecifiek maken van dynamische sturing voor hun eigen organisatie.

De cursus vindt plaats in Van der Valk Hotel Breukelen in Breukelen Ut

Adres

Van der Valk Hotel Breukelen Stationsweg 91 Breukelen Ut E-mailadres sales@breukelen.valk.com