FinOps | Datacenters in de praktijk

Organisatie-kritische ICT en continuïteit

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
10 december 2021 - Almere
Tijd
09:30 - 17:30
Prijs ex. btw
€ 650,00 (leden) / € 750,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Performance Management, IT & Data
Bestemd voor
Accountants in business, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
6 pe-uren

10 december 2021 - Almere

Met het volgen van dit programma adresseer je een mogelijk thema binnen het verplicht onderwerp 2021 Continuïteit. Je kunt als accountant in business invulling geven aan dit onderwerp in brede zin. Van belang is dat je goed beoordeelt hoe het thema van je keuze past binnen je eigen ontwikkeling en wat daarmee bereikt moet worden. Bekijk hier meer informatie over het verplicht onderwerp.

Als RC kom je in aanmerking voor het ledentarief.


Datacenters zijn regelmatig in het nieuws de laatste tijd. De steeds grotere afhankelijkheid van bedrijfsprocessen van ICT en data maakt dat we naast continuïteit van bedrijfsvoering ook kritischer worden over energiegebruik en de impact van ICT op het klimaat. Omdat computersystemen hier fysiek worden ondergebracht, kijkt iedereen hiervoor in de richting van het datacenter.

Maar waarom heb je eigenlijk een datacenter nodig, hoe werkt dat en wat bepaalt duurzaamheid en continuïteit? Is een datacenter bijvoorbeeld hetzelfde als 'de cloud'? We gaan dit uitleggen in een bezoek aan een echt datacenter en laten in een rondleiding zien wat er allemaal komt kijken bij bedrijfskritische ICT.

In deze unieke on-site training leer je aan de hand van tastbare voorbeelden de belangrijkste begrippen in de taal van ICT & datacenters, welke financiële modellen helpen bij het kostenefficiënt modelleren van datacenter-oplossingen en hoe deze oplossingen van invloed zijn op digitale strategie, duurzaamheid, bedrijfscontinuïteit en bijbehorende kosten.

Doelstelling

Tijdens deze training gaan we aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Inzicht verkrijgen in de belangrijkste begrippen in de wereld en taal van ICT en datacenters om zinvolle financiële analyses te kunnen maken. Behandeld worden onder andere disaster recovery, energie-efficiëntie, DDoS, hosting en ICT-ecosystemen zoals cloud.
  • Leren inrichten van een kostenmodel op basis van ICT- en datacenter-ecosystemen met échte kostenveroorzakers en voorspellende waarde door inzicht in bezettingsgraden en efficiencyverschillen.
  • Een dagelijkse aanpak voor het vertalen van digitale strategie en duurzaamheidsdoelstellingen naar passende ICT- en datacenter-oplossingen en bijbehorende kosten.

Inhoud

Je leert o.a. de basisbeginselen van ICT-ecosystemen zoals cloud, het maken van de bijbehorende financiële modellen en het geven van een duurzaam oordeel over ICT-investeringen. We benadrukken het belang van begrijpelijke en tijdige rapportages, het afbreken van organisatorische silo's en een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor ICT-uitgaven. Dit zijn enkele belangrijke uitgangspunten voor een modern ICT Financial Management in het algemeen en Cloud Financial Management volgens FinOps in het bijzonder.

Deze training biedt de unieke gelegenheid om een datacenter 'van binnenuit' te beleven met sprekers en medewerkers van NorthC Datacenters te Almere.

Toch liever online kennismaken met FinOps? Bekijk hieronder de drie online trainingen:
FinOps | Essentiële ICT-taal voor financials
FinOps | Predictive models voor ICT-kosten
FinOps | ICT-investeringen beoordelen

Bestemd voor

Finance-professionals die een belangrijke bijdrage willen leveren aan een wendbare en duurzame digitale strategie en daarom willen snappen hoe ICT- en datacenter-ecosystemen van invloed zijn op duurzaamheid, bedrijfscontinuïteit en bijbehorende kosten.

drs. Vincent Hagedoorn RA Vincent

Vincent Hagedoorn heeft gewerkt bij Ernst & Young Accountants. De afgelopen 5 jaar heeft hij als CFO Global Infrastructure bij ING Bank NV gewerkt. Bij ING heeft Vincent een nieuwe manier van werken ontwikkeld die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het verkrijgen van beter inzicht in IT kosten. Belangrijk uitgangspunt is een gedegen financieel technisch begrip van de waarde van services en diensten te verkrijgen om deze vervolgens aan een kostprijs te verbinden.

ing. Dick Kleijn BSc Dick Kleijn

Dick heeft meer dan 20 jaar IT-ervaring in technische en commerciële functies. Zo heeft hij cloudoplossingen geleverd aan accountantskantoren en was hij 'product owner' van het financiële platform voor de wereldwijde private cloud services van ING Bank NV.

De cursus vindt plaats in NorthC Datacenters in Almere

Adres

NorthC Datacenters Rondebeltweg 62 Almere