Online collegereeks Duurzaam Ondernemen

Details

Prijs ex. btw
€ 2.000,00 (leden) / € 2.000,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Governance, Risk & Compliance, Accountancy Samenstelpraktijk, Audit & Assurance, Finance Operations & Reporting, Online learning
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
24 pe-uren

De modules van deze collegereeks zijn ook afzonderlijk te volgen, echter het volgen van de volledige collegereeks (6 modules) biedt je voordeel. Je ontvangt dan bij aanmelding een korting van euro 400.-


Heb je een belangrijke rol in het realiseren van de duurzaamheidsambities van je organisatie of klant? En ligt daarbij de nadruk steeds meer op waardecreatie op de lange termijn en voor álle stakeholders? Daarbij zijn actuele kennis en praktische tools rond duurzaam ondernemen onmisbaar.

Duurzaam Ondernemen

NBA Opleidingen biedt in samenwerking met University of Groningen Business School (UGBS) een zestal online modules over verschillende aspecten van duurzaam ondernemen aan, die je achtereenvolgens of in een selectie volgt. Interactief en met aandacht voor belangrijke ontwikkelingen, het sturen op deze aspecten maar ook het vertalen hiervan naar transparante rapportage, zoals over CO2 en duurzame investeringen.

Periode: maart - juni 2022 (3e editie)
Duur: Per module 2 sessies van ieder 2 uur verspreid over twee (donder)dagen
Locatie: online
Tarief: 400 euro per module (2.000 euro voor de gehele reeks van 6 modules!)

De keuzemodules zijn:

 1. Duurzaam ondernemen en langetermijnwaardecreatie
  10 en 17 maart 2022
 2. Transparantie over niet-financiële informatie en langetermijnwaardecreatie
  24 en 31 maart 2022
 3. Klimaat en betrouwbaar rapporteren over CO2
  7 en 14 april 2022
 4. Sustainable Development Goals
  21 en 28 april 2022
 5. Sustainable finance
  12 en 19 mei 2022
 6. Governance en risicomanagement
  2 en 9 juni 2022

NB: Het is aanbevolen om module 1 als basis te volgen, de andere 5 modules van twee maal twee uur een online sessie zijn opzichzelfstaand.
Iedere module wordt verzorgd door kerndocenten en experts uit de praktijk en met rijke ervaring op het onderwerp. Tijdens de twee sessies wordt het onderwerp verdiept en praktisch gemaakt. Naast de sessies bestaat het lesmateriaal uit literatuur en korte webcasts per onderwerp, ter inleiding.

Doelstelling

Deelnemers die de gehele leergang volgen, bereiken de volgende leerdoelstellingen:

 • Actuele kennis over hoe je uitdagingen op het gebied van duurzaamheid om kunt helpen zetten in kansen voor jouw organisatie en hoe je risico's op dit gebied kunt beheersen
 • Praktische tools om direct aan de slag te gaan met het sturen op en rapporteren over duurzaamheid en langetermijnwaardecreatie
 • Nieuwe expertise vanuit wetenschap en praktijk

Lees hier het interview met Prof.dr. Nancy Kamp RA

Inhoud

Ondanks de vele korte termijn uitdagingen neemt in organisaties de aandacht toe om duidelijk te formuleren welke toegevoegde waarde de organisatie levert voor haar verschillende stakeholders, zowel op korte als lange termijn. Dit wordt gekoppeld aan de maatschappelijke uitdagingen op economisch, milieu en sociaal gebied. Er ontstaan risico's voor organisaties, maar ook kansen.

De (Europese) wet- en regelgeving over verschillende aspecten van duurzaamheid en langetermijnwaardecreatie breidt zich uit en raakt daarmee de gehele keten van organisaties, van toeleveranciers tot en met gebruiker. Het raakt ondernemers van groot tot klein. Ook is er vanuit de ontwikkelingen rondom duurzame financiering en investering meer aandacht voor duurzaamheid vanuit banken, verzekeraars en investeerders. In deze dynamische omgeving is goede en betrouwbare informatie nodig om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Je rol verandert nu betrouwbare niet-financiele informatie over economische, sociale en milieu-aspecten een grotere rol gaat spelen in strategie, besluitvorming en verantwoording.

NBA opleidingen biedt in samenwerking met de UGBS een uniek online programma om je kennis te verdiepen op het gebied van langetermijnwaardecreatie op economisch, milieu en sociaal gebied. Hierbij gaan we in op relevante ontwikkelingen, het intern sturen op deze aspecten, maar ook op de controlepraktijk en het vertalen van deze aspecten naar transparante rapportage, zoals over CO2 en duurzame investeringen.

Contact

Heb je verdere vragen over de modules of wil je opleidingsadvies? Aarzel niet om contact met ons op te nemen:

  Annemiek van Raalten
  Programmamanager NBA Opleidingen
 • T: (+31) 06 16 44 57 64
 • E: a.vanraalten@nbaopleidingen.nl
  • Angela Sap
   Programmamanager University of Groningen Business School
 • T: (+31) 050 36 37 297
 • E: a.sap@rug.nl
 • Cursusonderdelen

  De onderdelen van deze cursus zijn ook afzonderlijk te volgen, echter de meerdaagse variant biedt je voordeel. In de links hieronder kun je doorklikken naar de afzonderlijke cursusonderdelen.