Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

Duurzaamheid

Verplicht onderwerp
Het bestuur van NBA heeft ‘duurzaamheid’ als verplicht PE-onderwerp aangewezen voor 2023. Duurzaamheid wordt in dit kader breed ingestoken; zo vallen onder het verplichte onderwerp ook de thema’s ESG (Environmental, Social en Governance). Er moet minimaal acht uur aan dit onderwerp besteed worden.

Bedrijven, groot en klein, ontkomen er niet aan: duurzaam handelen én hierover rapporteren. Doen ze dat niet, dan zullen de gevolgen groot zijn: financiële schade en een gehavende reputatie. Doen ze dat wel, en snel, dat is dat goed voor hun concurrentiepositie. Als financieel professional geef je houvast bij het opnieuw inrichten van bedrijfsprocessen, bij het maken van businesscases, bij het aanvragen van subsidies en speciale leningen, bij het zorgen voor de juiste rapportages. En nog veel meer.  

Daarvoor heb je natuurlijk wel verstand van zaken nodig, anders sta je aan de zijlijn en gaat men naar een ander. Je moet wat weten over de nieuwe wet- en regelgeving zoals de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), over meetsystemen, over CO2 uitstoot, over circulair produceren. Over ESG (Environmental, Social, Governance) en over de SDGs (Sustainable Development Goals). Maar ook over gedragsverandering: hoe zorg je dat de neuzen dezelfde kant op komen te staan, dat er creatief wordt gewerkt, dat er ideeën worden gedeeld? En misschien wil je zelf ook duurzamer gaan leven, walk the talk?   

Bij NBA Opleidingen vind je verschillende cursussen over duurzaamheid, die je helpen om je kennis-gat te dichten. Over groen doen, rapporteren en controleren. Over wet- en regelgeving, gedrag en organiseren. Verdiep je in duurzaamheid en help jezelf, je bedrijf en je klanten!